Adam Marušić (©Reuters)
Adam Marušić (©Reuters)

Adam Marušić u Laciju do 2026. godine

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.12.21. | 09:30

Za skoro duplo veću platu

Ostaće Adam Marušić i Lacio zajedno, izgleda, do kraja karijere brzonogog reprezentativca Crne Gore.

Dve strane su se dogovorile i potpisale novi ugovor, po kojem će rođeni Beograđanin ostati na nebeskoplavoj strani Olimpika do 2026. godine. I to sa opcijom daljeg produžetka. A, Marušić sada ima 29 godina, što znači da je spreman da ostane Lacijal dok god bude mogao da na vrhunskom nivou tera loptu.

Izabrane vesti

Maurisio Sari čvrsto veruje u njega, pošto mu je dao priliku da igra na 16 utakmica ove sezone u Serije A i Ligi Evrope. Štaviše, italijanski stručnjak je uoči meča sa Galatasarajem u Evropi rekao da su u toku razgovori sa predsednikom kluba Lotitom oko rekonstrukcije ekipe za narednu sezonu. Prva tačka tog plana je potpisivanje novih ugovora sa pojedinim fudbalerima, a Marušić je bio prvi na spisku.

Nekadašnji fudbaler Voždovca je dobio i finu povišicu novim ugovorom. Kako pišu Italijani, Adam je do sada zarađivao 900.000 evra godišnje, a sada će mu plata biti dosta veća – 1.500.000 evra za godinu dana.

Marušić se po dolasku u Italiju iz belgijskog Ostendea profilisao kao krilni bek, koji može da igra na obe strane, zavisno od afiniteta i taktike trenera Sarija.

Za četiri i po godine od dolaska u Rim Adam Marušić je odigrao 150 mečeva za Lacio, postigao devet golova, a za 13 asistirao.


tagovi

LacioAdam MarušićMaurisio SariSerija A

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara