©AFP
©AFP

Agoniji Ajaksa nema kraja, porazom od AZ pali u zonu ispadanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 16:50

Kopljanici protiv Alkmara (1:2) nastavili seriju loših rezultata koja sada traje već dva meseca

Ponoru ka kojem pada Ajaks ne nazire se dno. Koplanici od avgusta i trijumfa nad Ludogorecom ne znaju za poraz, a muke im je dodatno produbio AZ Alkmar koji ih je dnašnjim porazom (1:2) poslao u zonu ispadanja.

Klub iz Ajndhovena veoma bledo je otvorio sezonu i u prethodna četiri kola je osvojio samo dva boda na šta su se nadovezali skromni rezultati u Evropi i ispuštene pobede protiv Marselja i AEK-a, pa je susret sa razgoropađenim AZ Alkmarom predstavljao sve osim prilike za povratak na željeni kolosek i vraćanje samopouzdanja.

Izabrane vesti

Krizu rivala gosti su produbili već u završnici prvog poluvremena golom iz kontre u kojoj je Lahdo uposlio Pavlidisa na desnom krilu, a Grk je porom silovito gađao u bliži ugao i načeo mrežu Ajaksa. Golom neposredno red odlazak na Odmor Pavlidis je potvrdio fenomenalnu forrmu s obzirom na to da mu je 11. gol ove sezone, a šesti na poslednjih sedam utakmica.

Po istom receptu kao i kod prvog pogotka, posle greške rivala u kreiranju napada i brze tranzicije, AZ Alkmar je u 57. minutu uspeo da udvostruči vođstvo. Kapiten Klasi je presekao jedno dodavanje Kopljanika i začeo kontru u kojoj je tačku stavio De Vit rutinskom egzekucijom iz peterca na proigravanje Mijnansa sa levog krila.

Beldi domaćin uspeo je da smanji zaostatak i vrati neizvesnost golom u 73. minutu kada je Van den Bumen iskoristio lošu reakciju protivničkih igrača i udarcem sa ruba kaznenog prostora potpisao tek osmi gol Ajaksa u aktuelnom prvenstvu. Ipak, taj udarac ispostavio se i kao jedini koji su kopljanici uputili u okvir gola, te su sa pet bodova iz šest kola ostali na 16. mestu i u zoni ispadanja.

Sa druge strane, AZ je nastavio trku za prvo mesto sa PSV-om i posle osam kola ima sedam pobeda uz jedan remi.

EREDIVIZIJA - 8. KOLO

Petak

Volendam - Utreht 1:0 (0:0)

/Miren 57/

Subota

Herenven - NEC 1:1 (1:1)

/Valemark 6 - Dost 45/

Almere Siti - RKC 1:0 (1:0)

/Robinet 32/

Go Ahed - Herakles 4:0 (2:0)

/Vilumson 13, Edvardsen 16, Sov 62, Kujpers 83/

Vitese - Ekscelzior 0:0

Nedelja

Zvole - Fajenord 0:2 (0:1)

/Himenez 21, 54/

Fortuna Sitard - Tvente 0:3 (0:1)

/Ugalde 15, Reger 47, Van Volfsvinkel 88/

Ajaks - AZ Alkmar 1:2 (0:1)

/Van den Bumen 73 - Pavlidis 45, da Vit 57/

Sparta - PSV u toku



tagovi

AjaksAZ AlkmarHolandijaHolandija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara