Ilkaj Gundogan (©Reuters)
Ilkaj Gundogan (©Reuters)

Ako Ćavi neće iskreno, hoće Gundogan: Ne smeš onakav crveni da dobiješ, ne smeš onakav gol da primiš

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.04.24. | 09:18

Iskusni vezista kritikovao i Ronalda Arauha i ceo tim Barselone

Veliki šampioni ne vole da gube i često ni ne znaju da gube. Katalonci posebno. Pa je tako i Ćavi krivicu za poraz Barselone od Pari Sen Žermena (1:4) svalio na leđa sudije Ištvana Kovača. Sa druge strane, Ilkaj Gundogan, prošle sezone prvak Evrope sa Mančester Sitijem, nije se libio da pogleda istini u oči i saspre je u lice svima u klubu. Prema njegovim rečima Barselona samo u sebi može da traži krivca za ispadanje iz Lige šampiona.

Ponajviše u Rolandu Arauhu, koji je u 29. minutu napravio prekršaj za direktan crveni karton i time suštinski osudio Barselonu na poraz.

Izabrane vesti

Teško je reći... Ali u tim ključnim situacijama moraš da budeš siguran ako kreneš po loptu. Nisa siguran da li ju je dohvatio ili nije... Ali ja bih svakako dozvolio jedan na jedan situaciju, pa čak radije primio i gol. Kažem, ne znam da li je došao do lopte ili nije, ali daj svom golmanu priliku da odbrani taj šut. Ili im čak daj i gol“, rekao je nemački vezista za Si-Bi-Es Sports posle meča.

Obrazložio je dodatno.

Ovo je Liga šampiona. Ko god da je protivnik nemoguće je da se vratiš sa igračem manje. Razočarani smo. Do tog crvenog kartona držali smo utakmicu pod kontrolom... Isključenje u tako ranoj fazi te jednostavno ubije... Bili smo u dobroj situaciji. Ne samo zbog prve utakmice, nego i zato što smo dali prvi gol. Sve je bilo u našim rukama i dozvolili smo da nam isklizne na najlakši način. Poklonili smo ovo Pari Sen Žermenu. To je ono što me najviše razočarava“.

Iskreni Gundogan se nije tu zaustavio, već je nastavio da ekipi objašnjava da je sada pogrešno tražiti alibi priče. Recimo, komentarišući gol Vitinje za 2:1 gostiju, Gundogan je rekao...

Još jedna greška. Moraš da izađeš i zatvoriš ga. Nismo smeli da mu dozvolimo da šutira, a on je bio sam! Nije to nešto što nismo trenirali. Igrač koji mu je bio najbliži je morao da izađe da ga zatvori. Bilo je tri na tri posle kornera, Vitinja se pojavi, moraš da kreneš na njega. A niko nije izašao. I ako jeste učinio je to prekasno“.

Na kraju je izašao Robert Levandovski, ali kao što reče Gundogan – prekasno. I dok svi drugi u Barseloni prstom upiru ka sudiji Gundogan je iskren: sami smo krivi.

Ono što je važno su te ključne akcije. Krucijalne. Tu dobijaš ili gubiš. Nažalost, mi smo danas bili kažnjeni za njih“.

Jedino što je Gundogan zamerio sudiji Kovaču je detalj kada je mogao da svira penal za Barselonu pri zaostatku 1:3, baš zbog starta nad Ilkajom.

Mislim da je to bio penal. Bio sam u trku i jasno je da me je protivnik blokirao. Rekao sam sudiji da je penal, ali on mi je dao žuti karton“.

Svejedno, veliki gospodin. Jer ne možeš da napreduješ ako ne prihvatiš odgovornost i priznaš sebi da si pogrešio.




tagovi

BarselonaIlkaj GundoganRonald Arauho

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara