Tolu Arokodare (©Reuters)
Tolu Arokodare (©Reuters)

Arokodare ljut na Anderleht i godinu dana kasnije: Da su me želeli, ne bi čekali poslednji dan

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 15:31

Umesto da bude glavna snaga Ljubičastih, biće im Nigerijac najozbiljnija pretnja na meču sa Genkom (subota, 20.45) u 4. kolu plej-ofa belgijskog šampionata

Fudbaleri Anderlehta će ove subote od 20.45 časova probati da sačuvaju lidersku poziciju u belgijskom šampionatu. Ugostiće ih Genk, a najveća pretnja po Ljubičaste biće nigerijski napadač Rolu Arokodare.

Pretnja, a mogao je da bude glavna Anderlehtova snaga. Nije, samo zato što je uprava briselskog velikana bila neodlučna.

Izabrane vesti

Do januara prošle godine ovaj 197 centimetara visoki centarfor je igrao za Amijen. Gotovo čitav zimski prelazni rok Anderleht je pregovarao sa njegovim agentima, ali izostala je neka konkretna ponuda. I onda se pojavio Genk.

Pred sam kraj prelaznog roka Pol Onuaču je otiao u Sautempton i Genku je bio neophodan novi centarfor. Došla je uprava na ideju da Nigerijca zameni Nigerijac, i to sa sličnim fizičkim predispozicijama. Poslata je ponuda Amijenu od 5.000.000 evra i Anderleht je “izvisio” za pojačanje.

Napravio sam svoj izbor i oni (Anderleht) moraju da žive sa time. Imao sam opcije, a video sam da mi je Genk bolja. Svi na mom mestu bi uradili isto. Uostalom, ako me je Anderleht želeo toliko očajnički, zašto je čekao do poslednjeg dana prelaznog roka”, kazao je Arokodare.


20.45: (2,25) Genk (3,45) Anderleht (3,15)


Nigerijac je ove sezone postigao 13 golova, uz tri asistencije, od čega 10 u prvenstvu. Na početku plej-ofa je pogotkom srušio Union Sen Žiloaz (1:0) sa vrha tabele, sada će probati isto i sa drugim briselskim klubom.

Ne zanima me da li je na drugoj strani Anderleht ili Union. Ti golovi su mi bitni samo zbog toga što su oni na vrhu, a mi želimo da smanjimo zaostatak”, objasnio je Arokodare.

Genk je četvrti na tabeli sa 31 poenom, sedam manje od Anderlehta. Ovo će da bude treći duel ova dva tima, u septembru su odigrali 1:1, a u decembru su Ljubičasti slavili u Briselu sa 2:1. Na ovoj prvoj utakmici Arokodare je postigao gol u 90. minutu i tako izbio Anderlehtu dva poena iz džepa.


------------------------------

Sve utakmice Župiler Pro lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------


BELGIJA 1 (PLEJ-OF) – 4. KOLO

Subota

20.45: (2,25) Genk (3,45) Anderleht (3,15)

Nedelja

13.30: (2,60) Serkl Briž (3,35) Antverpen (2,70)

18.30: (2,40) Union Sen Žiloaz (3,40) Klub Briž (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1AnderlehtGenk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara