Artur i Ronaldo (©Reuters)
Artur i Ronaldo (©Reuters)

Artur poredio Mesija i Ronalda: Veliki šampioni, ali je Kristijano uvek tu za drugog

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.12.20. | 12:27

„Trenira kao životinja i hrabri te da daš maksimum“, priča Brazilac

Dok god budu terali loptu, a verovatno i koju godinu, deceniju kasnije, trajaće polemike ko je bolji, veći igrač – Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo.

Jedan od onih koji imaju pravo da se izjasne punih usta je Artur Melo, koji je do ovog leta igrao sa Mesijem u Barseloni, a sada je pored Ronalda u Juventusu.

Izabrane vesti

Nije Artur poredio dvojicu najvećih igrača današnjice po kvalitetu, ali je istakao da su kao osobe poprilično različiti.

Njih dvojica su, pre svega, veliki šampioni. I po tome su identični. I Mesi i Ronaldo su koncentrisano od prve do poslednje sekunde utakmice, ako daju tri gola, gledaće kako da daju i četvrti. Impresivni su, prosto te teraju da daš sve od sebe. Kao osobe su različiti. Kristijano je daleko pristupačniji, otvoreniji, nikada se ne povlači kada treba nekom pomoć, izuzetno je posvećen ljudima koji su oko njega. Trenira kao životinja, nema kočnice i hrabri te da daš uvek svoj maksimum. Meni govori čak i šta da jedem, ništa mu ne promiče“, pričao je Artur za podkast Gringolada, a prenosi Marka.

Brazilac koji je nezadovoljan otišao iz Barselone, pošto mu se nije išlo iz kluba, kaže da ga ne čudi što sad i Mesi želi da ode.

Nisam iznenađen zbog te njegove želje. Ali, ono što me najviše čini ogorčenim je nedostatak poštovanja koje u klubu imaju prema njemu. Bez obzira da li želi da ode ili ne“.

Koliko je bio ljut što mora u Juventus, toliko je Artur, kako kaže, sada oduševljen životom u Torinu.

Sve ide stvarno dobro. Svi su me sjajno dočekali, imam pored sebe legende kakve su Ronaldo, Bufon, Kjelini, Bonuči, igrači koje sam do sada gledao sam na plejstejšnu. Ovde je sve mnogo drugačije nego u Barseloni. Trenira se mnogo više, mada je Serija A po kvalitetu slična Primeri. Drugačije se, ipak, igra, pogotovo ako povedete“.

E, zbog toga Artur priznaje da je imao problema u početku.

Mučio sam se u početku, jer je moja igra zahtevala prilagođavanje na zahteve u Juventusu, morao sam neke stvari da promenim, ali imao sam sreću što je tu trener koji je igrao na sličnoj poziciji kao ja, koji mi je dao mnogo saveta i objasnio kako da se krećem po terenu. I stvarno mi se sve sviđa“, podvukao je Artur Melo.

Izgleda da nije ispalo loše što je otišao iz Barselone...


tagovi

Kristijano RonaldoLionel MesiBarselonaArtur MeloJuventus

Obaveštavaj me

Juventus
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara