Ejnsli Mejtland Najls i Markos Alonso (©Reuters)
Ejnsli Mejtland Najls i Markos Alonso (©Reuters)

Atletikovi planovi za zimu: Mejtland Najls umesto suspendovanog Tripijera i otpisani Alonso

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.12.20. | 22:34

Čolo bi da jača bokove

Zimski prelazni rok je iza ugla, klubovi spremaju planove za izlazak na tržište, a Dijego Simeone u glavi ima da prvenstveno ojača oba defanzivna boka.

Posle vesti o desetonedeljnoj suspenziji Kirana Tripijera Simeoneu je na desnom beku ostao samo Šime Vrsaljko koji je ove sezone odigrao samo 15 minuta u Kupu kralja. To jasno ostavlja veliki problem za Rohiblankose s obzirom da Tripijer neće biti u kombinaciji do početka marta, zbog čega će da propusti čak jedanaest mečeva Primere i prvi susret osmine finala Lige šampiona protiv Čelsija, što zahteva da se izađe na tržište kako bi se pronašlo adekvatno rešenje. Prvo ime na listi želja navodno je Ejnsli Mejtland Najls.

Izabrane vesti

Arsenalova mlada zvezda uklapa se u sliku onoga što je Čolu potrebno – bek koji pored odbrambenih ima i izražene ofanzivne karakteristike, pogotovo jer Atletiko često šeta između sistema “4-4-2“ i “3-4-2-1“ sa dva ofanzivna igrača po bokovima.

Mejtland Najls je ove sezone odigrao 17 utakmica, ali je dobar deo istih počeo sa klupe i kod Mikela Artete je praktično čovek za sve pošto je pokrivao i pozicije na oba boka, defanzivnije i ofanzivnije, plus kao centralni vezni, a Simeone najviše voli univerzalce.

Navodno, Mejtland Najls je zainteresovan da se preseli u Madrid s obzirom da bi s Atletikom imao šansu da igra Ligu šampiona i bori se za titulu u Primeri, dok sa Arsenalom tone ka zoni ispadanja... To će možda biti i najveći problem za realizaciju transfera, što Arsenal želi da skupi redove i pokuša da se iščupa iz najteže situacije po klub u poslednjih 25 godina.

S druge strane, Arsenal je bio jako blizu toga da proda Mejtland Najlsa letos Vulvsima, ali je umesto njega kupljen Nelson Semedo iz Barselone. Mladi fudbaler Arsenala takođe želi sigurne minute kako bi se borio za šansu da bude deo sastava Engleske za EURO naredne godine, pošto je u septembru debitovao protiv Danske i od tada upisao pet utakmica.

Markos Alonso je iznuđeno rešenje na levom boku, a španski televizijski program El Čiringito tvrdi da je taj posao realan i blizu realizacije pošto između Čelsija i Atletika već postoji inicijalni dogovor oko toga da se na ravne časti podeli njegova plata od 110.000 evra sedmično. Alonso bi u Atletiko došao samo na šestomesečnu pozajmicu, pošto u Čelsiju praktično ne igra otkako je imao onaj sukob s Frenkom Lampardom na onoj čudnoj utakmici protiv VBA, kada je bio direktan krivac za dva gola. Osim toga, gleda u leđa Benu Čilvelu i Emersonu Palmijeriju.

Atletiko na levom beku ima Renana Lodija i Manua Sančeza, plus Marija Ermosa i čak Saula Njigeza po potrebi, ali dvojica prirodnih bekova nisu ostavili toliko jak utisak, zbog čega je Simeone krenuo u potragu za novim rešenjem. Odnosi između Čelsija i Atletika su odavno dobro poznati i poslednjih godina u jednom ili drugom smeru odlazili su mnogi igrači, čak se i vraćali nazad...



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Markos AlonsoEjnsli Mejtland NajlsArsenalČelsiAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara