(©Reuters)
(©Reuters)

Bajern ne da Bajeru da mu pobegne, uragan Kejn oduvao Štutgart (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.12.23. | 21:23

Nova asistencija Pavlovića – 3:0

Debakl u Frankfurtu prošlog vikenda brzo je zaboravljen u Minhenu. Bajern je nakon toga slavio u Mančesteru u Ligi šampiona, a na pobedničku trasu vratio se večeras i na domaćoj sceni.

Na krilima Harija Kejna Bajern je pregazio Štutgart (3:0) i ostao tik iza leđa Leverkuzenu. Farmaceuti su današnjom pobedom osvojili jesenju titulu, međutim, sa „Alijanc arene“ im je stigla poruka da će se „ćerati još“, do poslednjeg kola.

Izabrane vesti

A, Hari Kejn će prvi deo sezone u Bundesligi, koja je ujedno i njegova prva polusezona u Nemačkoj, završiti kao najbolji strelac, pošto je sa dva večerašnja gola došao do sume od 20 pogodaka. Četiri više od najbližeg pratioca Žirasija, koji se nije upisao protiv Bajerna, zadnja linija šampiona Nemačke je uspela da ga neutrališe.

Bajern je otvorio utakmicu kako bi svaki tim poželeo. Gol je postigao posle nepuna dva minuta igre. Karazor je odigrao lošu loptu na svojoj polovini i mat je stigao u tri poteza: Miler – Sane – Kejn. I to je bilo 1:0. A, kada mašina iz Minhena tako lako i rano povede, teško je zaustaviti.

Inače, Tomas Tuhel je na raspolaganju za ovaj meč imao samo 15 igrača, no to se nije osetilo u igri njegovog tima. Bajern je prepustio Štutgartu loptu, samo što gosti nisu znali šta će sa njom, bili su prilično bezopasni. Ali je zato zujalo kroz njihov šesnaesterac čim bi se Bavarci dohvatili lopte.

Do kraja poluvremena Bajern je postigao još dva gola, koja su poništena nakon intervencija iz VAR sobe. Novi pogodak, ali priznati, Bajern je postigao u 55. minutu, ponovo je precizan bio Kejn. Bila je to akcija iz „glavometa“ nakon kornera, Kim je poslao loptu na peterac, gde je engleski golgeter sproveo u mrežu.

Korejac je bio sjajan večeras. Jedan od poništenih golova je bio njegov, priznata asistencija je bila njegova, a onda i pogodak za 3:0 je bio njegov. Ponovo korner, ponovo lopta na glavu štopera iz Azije i sigurna egzekucija za ubedljivu pobedu šampiona Nemačke.

Asistencija za treći gol piše se Aleksandru Pavloviću, mladom reprezentativcu Nemačke srpskog porekla.

BUNDESLIGA – 15. KOLO

Petak

Borusija Menhengladbah - Verder Bremen 2:2 (1:1)

/Rajc 45, 49 - Bore 7, Dukš 76/

Subota

Augzburg - Borusija Dortmund 1:1 (1:1)

/Demirović 23 - Malen 35/

Bohum - Union Berlin 3:0 (1:0)

Asano 45+5, Pasijensija 54, Steger pen 78/

Darmštat - Volfzburg 0:1 (0:0)

/Majer 63/

Majnc - Hajdenhajm 0:1 (0:1)

/Pieringer 12/

RB Lajpcig - Hofenhajm 3:1 (1:1)

/Klosterman 34, Forsberg 71, Simakan 74 - Kabak 42/

Nedelja

Frajburg - Keln 2:0 (0:0)

/Gregorič 72, Šalai 92/

Bajer Leverkuzen - Ajntraht 3:0 (1:0)

/Bonifejs 14, Frimpong 52, Virc 57/

Bajern Minhen - Štutgart 3:0 (1:0)

/Kejn 2, 55, Kim 63/



tagovi

Bajern MinhenŠtutgartHari KejnBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara