Barsa računa na 160.000.000 evra od iznajmljivanja VIP loža

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 12:57

Prosečna cena za firme koje žele svoj kutak na novom Kamp Nou stadionu u narednih 10 godina biće 2.580.000 evra

Barselona već godinama očajnički traži nove i raznovrsne prihode kako bi se ublažio uticaj ekonomske krize koji je zahvatio klub u vreme korone, kao i pooštrenim pravilnikom finansijskog fer-pleja. Veruju Katalonci da će im u tome značajno pomoći renovirani Kamp Nou, za koji se Đoan Laporata i njegovi saradnici istinski nadaju da će ubuduće biti pokretač klupske ekonomije sa posebnim fokusom na bogate navijače.

Odavno su ulaznice na mečeve Barselone među najskupljim u Evropi (pojedinačne kreću od 60 evra, a najjeftinija godišnja za tekuću sezonu je bila 723 evra, s tim da su cene sezonskih prepolovljene usled selidbe na Espanjolov Monžuik). Jasno je da će nakon renoviranja Nou Kampa ulaz na mečeve Blaugrane biti još skuplji, što nagoveštava i vest katalonskog Sporta o iznosu potrebnom za iznajmljivanje jedne od 62 VIP lože koje će Barselona staviti na raspolaganje firmama. Ugovor o zakupu biće potpisan na 10 godina, a prosečna cena jedne takve VIP lože, sa 12 mesta, je astronomskih 2.580.000 evra.

Izabrane vesti

Novi stadion brojaće čak 115 loža koje će se razlikovati u luksuzu, a 62 će biti namenjene za iznajmljivanje kompanijama dok će 53 biti još bolje opremljene i prostranije i one će imati zatvoreniju namenu za posebnu klijentelu i saradnike kluba. Dakle, ukupna zarada od "rente" biće 160.000.000 evra.

Iako će stadion otvoriti kapije zvanično tek novembra 2025, prodaja VIP loža već je počela. Zainteresovani će prvi iznos (60 odsto) morati da uplate do 1. jula ove godine, a sledećih 40 odsto u narednih godinu dana. To znači da će Barselona ovog leta prihodovati 100.000.000 evra, što će biti veoma značajna finansijska injekcija za klub.

Ipak, baš kao i u slučaju prodaje TV prava (25 odsto u narednih 25 godina za 519.000.000 evra), ovaj novac pomoći će Barseloni da reši tekuće finansijske probleme i da bude konkurentna na transfer pijaci, međutim, gledajući u dalju budućnost, ukoliko ne budu redovno ostvarivali vrhunske rezultate poput osvajanja Primere i Lige šampiona, Katalonce čeka jako težak period...



tagovi

BarselonaKamp Nou

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara