Bogdan Planić protiv Lacija u Ligi Evrope, © Reuters
Bogdan Planić protiv Lacija u Ligi Evrope, © Reuters

Bekali udara kontru: Nema pakta sa Planićem, platiće mi 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 11:04

Čisto sumnjamo da je fazda FCSB-a u pravu, propisi štite srpskog štopera

Sa fudbalske strane sve je bilo u redu. Skoro trocifren broj utakmica sakupio je Bogdan Planić u dresu nekadašnje Steaue, bio redovan kod svakog trenera, ali izgleda da sa čelnicima nije uspeo da nađe zajednički jezik, zbog čega će se avantura u Bukureštu okončati naslavno.

Srpski štoper je tužio FCSB zato što mu je tokom pauze u Ligi 1, izazvane pandemijom virusa korona, skresao platu mimo njegove saglasnosti. Mesecima traje natezanje, koja strana je u pravu, čak se pisalo da je Planić ceo slučaj predao sudski organima, a nova informacija rumunskih medija glasi da je posle svega nekadašnji prvotimac OFK Beograda i Vojvodine na Nacionalnu arenu poslao predlog nagodbe po kome traži 250.000 evra i miroljubiv rastanak.

Izabrane vesti

Prvi čovek kluba, Điđi Bekali, nije raspoložen za taj vid saradnje, pod obrazloženjem da ga je 28-godišnji defanzivac izneverio.

"Igračima sam jasno saopštio da se odsad pitam za sve, pa i za Planića. Pod tim podrazumevam i one koji žele da raskinu ugovor kad oni hoće. Takvih ću se otarasiti. Ne možete da odete tek tako, kad vam padne na pamet", uzvraća Bekali u razovoru za gsp.ro.

Gazda FCSB-a nezadovoljan je što je Planić pravu potražio institucionalnim putem. Zato mu kontrira.

"Planić je poslao negativan primer ostatku tima i naterao me da ne prihvatim bilo kakav pakt sa njim. Kad smo objavili da ćemo zbog pandemije virusa korona smanjiti plate igračima shvatili smo da je Planićeva i dalje velika. Ako želi da nas otera na sud, nema problema – idemo na sud. Ljudi koji ga zastupaju shvatiće koliko će morati da plate posle svega. Neću popustiti, tražiću da mi plate 10.000.000 evra, koliko i iznosi raskidna klauzula u ugovoru", kazuje Bekali.

Iako u javnim obraćanjima tvrdoglavog stava, Bekali ipak zna da popusti. Pogotovo kad je novac u pitanju. Nije mu u interesu da se slučaj vuče po sudovima, pogotovo što iz Rumunije stižu objašnjenja da je pravda na Bogdanovoj strani, te da će Srbin svakako dobiti raskid ugovora – samim tim i novac – ako slučaj bude završio pred organima FIFA.

"Od početka sam osećao da nešto nije u redu sa Planićem. Uopšte nisam bio za to da s njim potpisujemo ugovor. Hvala Bogu da moji saradnici dobro poznaju propise, inače... Želeo je Bogdan 2017. da potpiše za nas, ali smo u procesu dovođenja imali problema s jednim čovekom iz Vojvodine. Gospodin Planić tačno zna o kome se radi, nema potrebe da idem u detalje. Pitajte ga pod kojim je uslovima potpisao ugovor s nama", dodao je Điđi Bekali.



tagovi

FCSBBogdan PlanićĐiđi Bekali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara