(Napoli)
(Napoli)

Belgijanac u Napoliju i to na kvadrat: Deluje da bi mogao da uspe

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 11:17

Leander Dendonker

Ostavio je Dris Mertnes dubok trag podno Vezuva, trajao skoro deceniju, prirastao za srce navijačima, identifikovao se sa klubom, ali nije dočekao skudeto. Onda je u sezoni posle šampionskog naslova Napoli angažovao dvojicu Belgijanaca u razmaku od samo sedam dana, u nadi da bi mogli da budu uspešni kao prethodnik.

Najpre je minule sedmice stigao Siril Engonge na pozajmicu iz Verone – i to baš na mesto napadača – da bi u petak jutro potpisao još jedan Belgijanac. I to Leandre Dendoker.

Izabrane vesti

U pitanju je centralni vezni koga je Aston Vila poslala u Italiju, pošto je kod trenera Unaja Emerija na marginama. Odigrao je samo 389 minuta, međutim, svega 114 u Premijer ligi. Pritom, samo jednom kao starter, na Old Trafordu, kad je ekipa iz Birmingema vodila 2:0, a izgubila od Mančester junajteda (2:3). Tad je upisao i jedinu asistenciju od dolaska na Ostrvo.

Imajući u vidu skromnu minutažu, ali i blizinu Prvenstva Evrope, Dendoker je želeo da promeni sredinu u osvit takmičenja u Nemačkoj, kako bi zadržao status reprezentativca i našao se na spisku selektora Domenika Tedeska. Zato je zadužio opremu Napolija, koji će, budu li sve strane zadovoljne, na leto moći da otkupi njegovo ugovor po ceni od 9.000.000 evra.

Razlog što je Napoli doveo Dendokerai što planirada ga otkupi – jeste u saznanju da je trenutno Frank Angisa na Kupu afričkih nacija, da će klub u junu ostati bez Pjotra Zjelinskog, jer Poljaku ističe ugovor. Dijego Demem ionako nije zadovoljo, Stanislav Lobotka maltene sam „drži“ sredinu terena i treneru Valteru Macariju je potrebno još „mišića“ na tom delu igrališta.

A Dendonker može da bude koristan. Makar je bio u Anderlehtu u i Vulverhemptonu. Ako se vrati na taj nivo, potencijalno bi Napolitanci mogli da ga vole kao Drisa Mertensa.


tagovi

TransferiZimski prelazni rok 2024Leander DendonkerNapoliAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara