(@MN Press)
(@MN Press)

Biće derbi i na tribinama: Put Beograda kreće 500 Kragujevčana; bivši igrači zovu zvezdaše

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 15:41

Pored uzbudljive utakmice očekuje se i sjajna atmosfera na stadionu Rajko Mitić u nedeljau od 16 časova

U 2024. godini fudbaleri Radničkog 1923 iz Kragujevca broje samo pobede. Trenutno ih je šest, a računajući i period pre zimske pauze u Mozzart Bet Superligi, bez poraza su devet uzastopnih utakmica. Feđa Dudić i njegovi izabranici žele da tako ostane i nakon derbija sa Crvenom zvezdom u nedelju u Beogradu (16 časova, TV Arena Sport P1), što nagoveštava da nas čeka veoma uzbudljiv meč.

Crvena zvezda je povratkom Vladana Milojevića vratila stabilnost u svojoj igri, popravila rezultate i, ono što je najvažnije, ponovo je prva na tabeli Mozzart Bet Superlige. U prošlom kolu je u Nišu savladan Radnički sa 2:0, čime je na najbolji način iskorišćen poraz Partizana kod kuće od Napretka (0:1), pa crveno-beli imaju za cilj da pobedom nad Kragujevčanima zadrže prvo mesto, a možda se i učvrste na njemu, ukoliko crno-beli nešto ranije kiksnu i u Lučanima (13.30).

Izabrane vesti

Zahvaljujući seriji pobeda Radnički 1923 se probio na četvrto mesto domaćeg prvenstva, sa dva boda više od Čukaričkog, i u prilici je da prvi put u svojoj istoriji izađe na međunarodnu scenu. Veći motiv igračima kragujevačkog superligaša nije potreban, kao ni navijačima da podrže ekipu na derbiju u Beogradu. Poznati su Crveni đavoli kao verni navijači svog kluba, a dobra atmosfera zbog serije pozitivnih rezultata odražava i se interesovanjem Kragujevčana za predstojeće gostovanje kod Crvene zvezde.

Po saznanjima Mozzart Sporta put stadiona Rajko Mitić u nedelju će iz Šumadije krenuti četiri autobusa sa pristalicama Radničkog. Biće i onih koji će ići automobilima u sopstvenoj režili, te se očekuje da će gostujući fudbaleri na najvećem srpskom stadionu imati podršku oko 500 svojih navijača, potpomognutih bratskom grupom iz Zemuna.

Jasno je da će mnogo više gledalaca biti tu zbog Crvene zvezde, a kako bi u što većoj meri prišli sjajnoj poseti sa nedavnog večitog derbija (48.000 gledalaca), navijači Crvene zvezde već danima se trude da privuku što više ljudi na stadion. U akciju pozivanja zvezdaša uključili su se i bivši fudbaleri crveno-belih poput Darka Lazovića, Mičela Donalda, Mihaila Ristića, Uroša Račića, Filipa Stojkovića, Strahinje Erakovića, Dejana Joveljića, Nenada Krstičića, Jovana Mijatovića, Branka Jovičića, Stefana Mitrovića, Marka Gobeljića i Slavoljuba Srnića.

Cene ulaznica za ovu utakmicu su 400 dinara za severnu tribinu, 500 za istočnu, 700 za zapadnu, 1.400 za tribinu Siniša Mihajlović u centru zapadne strane, 6.500 za VIP 1 i 8.000 dinara za VIP galeriju. Mališani do 14 godina moći će besplatno da uđu na istočnu tribinu, ali samo ako su u pratnji odrasle osobe koja poseduje važeću ulaznicu.

Meteorolozi za nedelju najavljuju lepo vreme, forma ekipa nagoveštava dobar fudbal, a na publici je da odradi svoje i u velikom broju dođe na stadion.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadnički KragujevacFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara