(©Reuters)
(©Reuters)

Blickrig Morena i Serlota, pa strepnja: Viljareal preživeo Granadin uragan

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.10.23. | 23:12

Žuta podmornica pregazila rivala u prvih pola sata, do kraja se zubima držala za vazduh...

Kike Setjen je bio promašaj, Viljareal je doneo odluku da ga razreši dužnosti početkom septembra, postavi Paćetu i – nije se usrećio. Mimo svih očekivanja odabrali su na Madrigalu trenera koji je sa Valjadolidom ispao u Segundu, a kada se njegov boravak u klubu sabere sa krizom koja je trajala pre no što je seo u vruću stolicu bilans je takav da je na gostovanju Granadi prekinuo post dug dva i po meseca!

Žuta podmornica nije znala gde udara u Primeri od sredine avgusta, tada je ostvarila posledju pobedu. Dobila je Almeriju i poprilično se načekala da pronađe nekoga kome može da očita lekciju. Mada, veliko je pitanje da li je to uradila i Granadi ili su osvojena tri boda splet (srećnih) okolnosti – 3:2 (3:2).

Izabrane vesti

Najbolji strelci izveli su blickrig, Viljareal je pregazio domaćina u prvih pola sata. Deset minuta igrao je kao u transu, a Đerar Moreno i Aleksander Serlot kao da su tada imali specijalne moći. Posebno Norvežanin. Radio je šta je hteo. Šetao se kroz odbranu Granade, asistirao, iznudio penal i – pogodio.

Definitivno je najbolje letnje pojačanje Žute podmornice, nisu na Madrigalu zažalili što su izdvojili 10.000.000 evra. Ali, moguće da hoće Lajpcig što ga je olako pustio ili Real Sosijedad, jer ga nije otkupio. Kod prvog gola je pobegao kompletnoj odbrani i uposlio Đerara Morena, kod drugog srušen u kaznenom prostoru, a starosedelac realizovao i jedanesterac. Prvi gol pogledajte OVDE, a drugi OVDE.

A, onda više nikome nije želeo da prosledi loptu. Povukao je kroz sredinu, prebacio je na levu nogu i – raspalio. Nemoćan je bio portugalski čuvar mreže Andre Fereira. Pogodak Norvežanina pogledajte OVDE.

Kao da je toga trena Viljareal prestao da igra. Granada je krenula na sve ili ništa, gosti su se do kraja zubima držali za vazduh. Preživeli su uragan domaćina, ali lako su mogli da ostanu bez pobede. Rikard Sančes i Mirto Uzuni su za pet minuta u potpunosti okrenuli dešavanja na terenu, uneli su strah i nervozu u gostujuće redove. Gol je visio u vazduhu, ali je Žutu podmornicu spasao Filip Jorgensen.

Danski čuvar mreže briljirao je na gol-liniji. Poput rukometnog golmana skidao je lopte, kratio uglove, uletao ofanzivcima Granade u noge i iščupao tri boda za Viljareal. Paćetin tim je sve dobre akcije kreirao u prvom poluvremenu, svaki drugi udarac pretočio je u pogodak. Granadi je i 18 udarac bilo malo da uzme bar jedan.

PRIMERA – 11. KOLO

Petak

Đirona - Selta 1:0 (0:0)

/Erera 90+1/

Subota

Almerija - Las Palmas 1:2 (0:1)

/Ramazani 73 - El Hadadi 23, Kaba 90+4/

Barselona - Real Madrid 1:2 (1:0)

/Gundogan 6 - Belingem 68, 90+2/

Majorka - Hetafe 0:0

Kadiz - Sevilja 2:2 (2:1)

/Ramos 8, Maćis 28 - Okampos 37, Rakitić 60/

Nedelja

Betis - Osasuna 2:1 (1:0)

/Vilijan Žoze 45+1, Isko 90+3 - R. Garsija 85/

Rajo Valjekano - Sosijedad 2:2 (1:1)

/Mumin 31, Bebe 90+1 - Ojarzabal 41, 66 penal

Atletik Bilbao - Valensija 2:2 (1:0)

/De Markos 32, Berenger 90+7 - Perez 62, Duro 68/

Atletiko Madrid - Alaves 2:1 (2:0)

/Rikelme 26, Morata 45+1 - Gevara 90+6/

Ponedeljak

Granada - Viljareal 2:3 (2:3)

/Sančes 29, Uzuni 34 - Moreno 18, 23pen, Serlot 28/



tagovi

PrimeraGranadaViljarealĐerar MorenoAleksander Serlot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara