Brajan Saragosa (©FCBayern)
Brajan Saragosa (©FCBayern)

Budućnost počinje sada: Saragosa se javio na dužnost u Minhenu

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 17:02

Bajern nije imao kud i na već plaćenih 13.000.000, morao je da doda još pet za januarski dolazak Španca

Početkom decembra Bajern se trkao sa Red Bul Lajpcigom za potpis Brajana Saragose i – dobio tu bitku. Španac je potpisao za Bavarce do leta 2029. godine, obavezao se na petogodišnju saradnju, ali od leta. Ipak, u Minhenu se pojavio pre vremena.

Španski krilni fudbaler je doputovao u Minhen i poručio: "Došao sam u Bajern da nastavim da rastem u jednom od najvećih klubova na svetu. Zahvalan sam Granadi na čudesnom vremenu i svemu što mi je klub omogućio - to nikada neću zaboraviti. Već osećam ogromnu podršku u Bajernu i radujem se svemu što dolazi. Postavio sam visoke ciljeve", rekao je Saragosa, a nastavio je sportski direktor Bajerna Kristof Frojnd: "Brajan vidi svoju budućnost u Bajernu, a ta budućnost počinje sada. Izuzetno smo zadovoljni što smo pojačali tim za drugi deo sezone."

Izabrane vesti

Granada je dobila ono što je tražila, izdjestvovala je više novca i iskoristila nepogodnu situaciju u kojoj se nalazi nemački gigant. Morao je Bajern još jednom da odreši kesu i plati više no što je planirao. Inicijalno je na račun Andalužana prebacio 13.000.000 evra, jer toliko je iznosila otkupna klauzula, a za ubrzanje postupka i Saragosin januarski dolazak dodao je 5.000.000.

Brajan Saragosa se neće boriti za opstanak u Primeri, već za titulu u Bundesligi. Biće adut Bavaraca u drugom delu sezone u pohodu na salataru. Čitav proces njegovor prevremenog dolaska u Minhen ubrzale su povrede Serža Gnabrija i Kingslija Komana. Bajern nije imao kud, bio je primoran da povuče taj potez i zavuče ruku u džep kako Tomas Tuhel u nastavku sezone ne bi imao krajnje sužen izbor na krilnim pozicijama.

Jedan od najboljih driblera na Iberijskom poluostrvu trebalo bi Bajernu da donese na polju prodornosti. Treće je zimsko pojačanje minhenskog kluba. Pre španskog veziste na Alijanc arenu stigao je engleskki – Erik Dajer, kao i desni bek Saša Boe iz Galatasaraja za 30.000.000 evra. Brajan Saragosa će se sutra pojaviti u Minhenu, priključiti novim saigračima i staviti na raspolaganje Tomasu Tuhelu.

U Granadi mogu da budu zadovoljni, dobili su više novca no što su očekivali. Poprilično su podigli cenu trasfera. Za trećinu, možda i jače. Kasa je punija, međutim, ostali su bez jednog od retkih igrača sposobnih da prave razliku u elitnom rangu španskog fudbala. A, i sa njim u timu bili su u zoni ispadanja.


tagovi

Brajan SaragosaBajern MinhenGranadaZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara