Ćavi (©AFP)
Ćavi (©AFP)

Ćavi: Uzeli su nam Dembelea, potrošili više novca… Ali, fudbal je nepredvidiv i veličanstven

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.24. | 19:36

“Nije ovo duel mene i Luisa Enrikea, već Barselone i Pari Sen Žermena. Težimo ka istoj stvari – osvajanju Lige šampiona i mislim da obojica, kao i Pep i Arteta, imamo Barsin DNK u sebi. Identifikujemo se sa njim i to nas čini ponosnim”, kaže trener Blaugrane

Ko je odrastao u La Masiji, koga je Braselona oblikovala kao igrača i čoveka – imaće jasno definisanu filozofiju. Kroz čitavu karijeru. Od nje neće odstupati ni za pedalj. Čak i kada je miljama daleko od Kamp Noua.

Luis Enrike ostao mu je veran i stava je da njegov Pari Sen Žermen oslikava bolje Barselonin stil od ekipe Ćavija Ernandesa. I nema nikakvu dilemu da je to tako. Podgrejao je atmosferu pred duel sa katalonskim klubom u četvrtfinalu Lige šampiona, ali u igranku nije želeo da se upušta čovek koji je za vreme njegovog šefovanja u Blaugrani bio kapiten.

Izabrane vesti

Govorio je u superlativima Ćavi Ernandes o Luisu Enrikeu, sada kolegi, i posebno se osvrnuo na to što su četiri trenera sa Barsinim DNK među osam u elitnom klupskom takmičenju.

“Videli smo se, imamo veoma dobar odnos. On je jedan od najboljih trenera na svetu i ima tim napravljen da osvoji Ligu šampiona. Težimo ka istoj stvari. Može se reći da smo Enrike, Pep, Arteta i ja ti koji imaju Barsin DNK u sebi. Četiri trenera sa Barsinim DNK u četvrtfinalu Lige šampiona. Identifikujemo se sa tim DNK i to nas čini ponosnim”, rekao je Ćavi i dodao:

“Arteta, Gvardiola i Luis Enrike su odrasli u Brasi, imaju njen DNK, znaju filozofiju. Suočavamno se sa novom ‘serijom’ trenera, od kojih je većina igrala u veznom redu”.

Žargonski rečeno spustio je loptu pred sutrašnji meč na Parku prinčeva. Ne želi on i Luis Enrike da budu u prvom planu, već igrači.

“Nije ovo duel mene i Luisa Enrikea, već Barselone i Pari Sen Žermena. Uvek sam govorio da su fudbaleri protagonist u filmu”.

Prisetio se i poslednje godine u Barseloni kada ga je Luis Enrike trenirao…

“Godina je bila teška, ali završetak je bio filmski. Znao sam da će mi to biti poslednja godina. Osvojio sam tripletu i podigao pehar Lige šampiona kao kapiten. Imao sam dobar odnos sa trenerom, mislim da sam mu kao kapiten mnogo pomogao i zbog toga osećam ponos”.

Prepucavanja sa Luisom Enrikom nije bilo, ali je iskoristio priliku da podseti sve koliko je novca Pari Sen Žermen trošio prethodnih godina i da je Barseloni uzeo Usmana Dembelea.

“Uzeli su nam Dembelea, potrošili više novca od nas… Dobro ih poznajem. Naš tim je u izgradnji, mislim da su favorite”, poručio je Ćavi i nastavio:

“Ali, nalazimo se u najboljem trenutku ove sezone, motivisani smo. Veličina fudbala je u tome što je nepredvidiv. Biće intenzivan meč, a Luis Enrike je pravi mnogo rokada tokom cele sezone”.


tagovi

ĆaviLuis EnrikeBarselonaPari Sen ŽermenLiga šampiona

Obaveštavaj me

Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara