Čemu žurba? Transfer-majstori iz Faruma drže lekcije, hrabrost + znanje = milioni i milioni evra na računu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 07:42

Ko kaže da je prva ponuda uvek najbolja?

U više navrata je mali i mladi danski klub Nordsjeland (postoji nepune 33 godine) pokazao i mnogo većima i bogatijima kako se posluje. Još su sveži primeri Mikela Damsgora, Andreasa Skov Olsena, Muhameda Kudusa, Kamaldina Sulemane, Ernesta Nuame...od kojih su zarađene desetine miliona.

Činilo se u jednom času da je opijen svim ovim sjajnim poslovima Nordsjeland preterao u zahtevima za svog tinejdžera Ibrahima Osmana (19) i da nije trebalo da odbije ponudu Vest Hema od 18.000.000 evra (pojavile su se vesti kako će igrač stupiti u štrajk kako bi izdejstvovao transfer), međutim ispostavilo se da je to samo još jedan u nizu pogodaka čelnika ovog danskog kluba.

Izabrane vesti

Hrabrost se isplatila!

Prema poslednjim informacijama sa Ostrva, nedugo pošto su propali pregovori sa Vest Hemom, na adresu Nordsjelanda stigla je još bolja ponuda. Takođe iz Premijer lige. Igrač verovatno ni na koji način neće biti oštećen, a klub će, sva je prilika, inkasirati čak 5.000.000 više.

Kako javlja Skaj, zainteresovao se Brentford, dok je Brajton ozbiljno ušao u pregovore za Ibrahima Osmana i spreman je da u cugu plati 2.000.000 evra više od Vest Hema, plus 3.000.000 kroz bonuse. Pa mala li je razlika? Naravno da nije...

Sveukupno 23.000.000 za momka koji je tek pre godinu dana došao u Evropu i na kontu ima četiri gola i pet asistencija u profesionalnom fudbalu.

Podsetimo, radi se o brzonogom krilu koje je proletos postiglo pobedonosni pogodak za Nordsjeland u Humskoj protiv Partizana. Detaljnije o njemu imali ste prilike da čitate OVDE.

Zaključak cele priče: ne mora da se pohita u prodaju odmah prilikom prve ponude. U Nordsjelandu su tu transfer-taktiku umeli lepo naplate. Samo u poslednjih pet godina u kasu im se slilo 102.000.000 evra od prodaje igrača.


tagovi

Ibrahim OsmanZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara