Štefen Baumgart (©Reuters)
Štefen Baumgart (©Reuters)

Čovek koji je dobio nagradu za fudbalsku izreku godine samo što nije smenjen

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.10.23. | 13:44

Rajnski derbi kao igra sudbine za Štefena Baumgarta

Zahvaljujući svojoj oštroumnosti Štefen Baumgart nije popularan samo među navijačima Kelna. Za izjavu "Utakmica je gotova tek kada sudija odsvira kraj, a ja prestanem da vičem", Nemačka akademija za fudbalsku kulturu dodelila mu je 2021. trofej za "Fudbalsku izreku godine". Nažalost po harizmatičnog stručnjaka, posle nedeljnog Rajnskog derbija sa Borusijom Menhengladbah, nije isključeno da zanemi na određeno vreme. Jer, Jarčevi su u veoma lošoj situaciji, a on u opasnosti da ostane bez posla.

Predstojeći derbi na Rajn Energi stadionu protiv Koltova obično donosi mnogo eksplozivnosti i uzbuđenja. Ona bi trebalo da sada bude još veća, jer se i Keln i Borusija trenutno nalaze u donjoj trećini i možda će morati da se pripreme za tešku i napornu sezonu u borbi za opstanak. Dok su gosti iz Donje Rajne trenutno na 12. mestu sa šest bodova, Baumgartovi momci su bez trijumfa i sa samo jednim poenom na dnu tabele.

Izabrane vesti

Menhengladbah prvi put ove sezone nije izgubio dva meča zaredom. Posle pobede nad Bohumom remizirao je sa Majncom, a sada u 8. kolu Ždrepci igraju protiv Kelna. Menhengladbah tako ima jedinstvenu šansu da potvrdi formu još jednom pobedom.

15.30: (2,30) Keln (3,60) Borusija Menhengladbah (3,20)

Keln nije uspeo u prvom Rajnskom derbiju pre internacionalne pauze, ali ga sada čeka još jedan, daleko važniji. Mrski Menhengladbah će stići u okrug Mingersdorf. Oba rivala imaju dosta toga da nadoknade posle neuspešnog početka sezone, ali kao so, domaćinu je pre svega potrebna pobeda.

Jarčevi imaju samo bod od mogućih 21 u dosadašnjoj sezoni Bundeslige. Ekipa koju vodi trener Baumgart nije se podigla ni na poslednjem susretu na terenu Leverkuzena, od kojeg je izgubila sa čistih 0:3. Zbog ovoga Keln ostaje na začelju najvišeg nemačkog ranga.

Svesni su teške situacije u klubu.

"Svako od nas zna šta nas čeka. Ali ni u jednom trenutku se ne osećam kao da neko od momaka visi. Svi naporno rade i fokusirani su na ono što im predstoji", rekao je Baumgart pre nedeljnog derbija.

Međutim, ne može se očekivati da bi Menhengladbah mogao da ima milosti prema Kelnu. Mora da se popravi, pošto je ove sezone pobedio samo Darmštat. Pored toga, sakupio je još tri remija, ali ukupan broj od šest bodova ostaje razočaravajući rezultat. Inače, Borusija je već imala jedan meč sa geografskim rivalom, a kao i Jarčevi, izgubila je od jakog Leverkuzena.

Koltovi nameravaju da dominiraju u narednom derbiju.

"Znamo da moramo da poprimimo karakter derbija i svesni smo važnosti ovog meča za naše navijače. Želimo da borbene snage i kvalitet prenesemo na teren. Očekuju nas uzbudljive borbe i emotivne situacije u igri. Radujem se zbog nedelje, spremali smo se cele nedelje", rekao je trener Borusije Herardo Seoane.

BUNDESLIGA – 8. KOLO

Petak

Dortmund - Verder 1:0 (0:0)

/Brant 68/

Subota

Darmštat - RB Lajpcig 1:3 (1:2)

/Kempe 32pen - Openda 1, 72, Forsberg 24/

Frajburg - Bohum 2:1 (1:1)

/Doan 26, Grifo 45+2 - Pasijensija 15/

Hofenhajm - Ajntraht Frankfurt 1:3 (1:3)

/Bajer 3 - Marmuš 11, Knauf 23, Skiri 45+3/

Union Berlin - Štutgart 0:3 (0:1)

/Girasi 16, Silas 81, Undav 88/

Volfzburg - Bajer Leverkuzen 1:2 (1:1)

/Lakroa 41 - Frimpong 13, Grimaldo 62/

Majnc - Bajern Minhen 1:3 (0:2)

/Kasi 43 - Koman 11, Kejn 17, Gorecka 59/

Nedelja

15.30: (2,30) Keln (3,60) Borusija Menhengladbah (3,20)

17.30: (2,35) Hajdenhajm (3,50) Augzburg (3,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaKelnŠtefen BaumgartBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara