Kostić dobio poziv koji se ne odbija

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 18:12

Selidba u Premijer ligu izgleda prilično realno...

Legendarni as Intera Đuzepe Bergomi upozorio je čelnike Juventusa da se ne odriču tako lako Filipa Kostića, međutim kako se leto približava, postaje sve izvesnije da će srpski reprezentativac od oduće sezone igrati u novoj sredini.

Pominjalo se interesovanje Vest Hema, zatim nekoliko francuskih klubova, pa i saudijskog Al Hilala, a sada je tu novi interesent. Možda čak i najozbiljniji, ako pogledamo pozadinu cele priče, a ona podrazumeca da bi Kostić u novom klubu ponovo sarađivao sa čovekom kod kog je igrao najbolje u karijeri i u momentu važio za jednog od najcenjenijih krilnih igrača u Evropi. U pitanju je, razume se, Oliver Glazner.

Izabrane vesti

Austrijanac je preuzeo Kristal Palas sredinom februara, kada je londonskom timu bio ugrožen status premijerligaša. Nakon 10 osvojenih bodova u poslednje četiri runde opasnost od ispadanja više ne postoji, pa se u klubu uveliko pripremaju za iduću sezonu.

Ako je verovati italijanskim medijima, Glazner je već izrazuio prvu letnju želju, ili ako vam je draže - prstom je pokazao na Filipa Kostića. Austrijski stručnjak otkako je došao uspostavio je svoj omiljeni sistem 3-4-2-1, iliti 3-4-3, s kojim je Ajntraht doveo do trofeja u Ligi Evrope i Kostića učinio jednim od najproduktivnijih wing bekova na Starom kontinentu.

Pošto očito veruje da postojeći kadar može da unapredi, Glazner je spreman da za 31-godišnjeg Srbina iskešira oko 10.000.000 evra, koliko Juve potražuje.

Klub iz Torina prema dogovoru sa Uefom, koji je podrazumevao odustajanje od Evrope ove sezone (a sve kako bi izbegao drastičniju kaznu), mora značajno da smanji troškove. Cilj Kristijana Đuntolija je da budžet za plate 'skreše' za 30 do 40 miliona evra, a jedan od načina će očito biti prodaja upravo Kostića.

Podsećanja radi, nekadašnji igrač Ajntrahta imao je vrlo dobru prvu sezonu u Torinu. Postigao je tri i namestio 12 golova, da bi tokom ove polako počeo da gubi standardno mesto uz levu aut liniju.

Kakve su njegove brojke bile pod Glaznerom i Adijem Hiterom nije potrebno trošiti reši. Ali da podsetimo: sveukupno, na 172 meča za tim iz Frankfurta, postigao je 33 i namestio 64 pogotka.

Njegova tržišna cena u jednom času iznosila je čak 40.000.000 evra, a sada je 9.000.000.


tagovi

Filip KostićLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara