"Čuka u poseti SRFS-u"
"Čuka u poseti SRFS-u"

Čuka poziva: Rekreiraj se

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.16. | 16:43

Milan Lešnjak, Nenad Mirosavljević i mladi Stefan Šapić u poseti Savezu za rekreaciju i fitnes

Čuka u poseti SRFS-uSamo retki uspeju da stignu do profesionalnih voda, ali to ne znači da treba odustati od sporta. Fudbalski klub Čukarički stoga je danas podržao akciju “Upoznaj rekreaciju“ pod patronatom Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije. Šef stručnog štaba Čukaričkog Milan Lešnjak i fudbaleri Nenad Mirosavljević i Stefan Šapić tim povodom su bili gosti ove organizacije.
Rekreacija je veoma važna za profesionalne sportiste kako bi tokom pauze ostali u aktivnom oporavku. Recimo ja volim da vozim bicikl. Zabranjen nam je mali fudbal kao i skijanje, jer je rizik od povrede ogroman. U svakom slučaju, apsolutno je tačna latinska izreka ’u zdravom telu, zdrav duh’, tako da bih pozvao sve da pronađu malo slobodnog vremena za rekreaciju“, kazao je najiskusniji igrač Čukaričkog Nenad Mirosavljević.

Mladi Stefan Šapić (1997. godište) ističe da je rekreativan sport značajan, jer je potrebno održavati formu i kondiciju i dodaje da u slobodno vreme džogira u Košutnjaku.

Izabrane vesti

Predsednik i generalni sekretar SRFS Nebojša Stojanoski i Dragan Tomašević saglasili su se da je jasan pokazatelj važnosti rekreacije i fitnesa to što je ta oblast prepoznata u zakonskim rešenjima.
Rekreacija čini naciju zdravijom. U Srbiji postoji nacionalna strategrija o sportu koja ima poseban odeljak o rekreativnom sportu. Rekreacija je zastupljena kao aktivnost spolja i unutra, dostupna je svima bez obzira na pol, uzrast ili materijalni status. Naš Savez radi na tome punu deceniju i važno je reći da smo vremenom uspeli da definišemo strateške i operativne ciljeve. Činimo sve da ih što uspešnije ostvarimo“, rekao je Stojanoski.

(FOTO: fkcukaricki.rs)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara