Provera pogotka Skota Mektominija (© Reuters)
Provera pogotka Skota Mektominija (© Reuters)

Da, pobedio je! Da, i takav je užasan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.11.23. | 14:58

Mančester junajted uz dosta manjkavosti savladao Fulam - 1:0

Na šta je spao Mančester junajted... Da mu najzanimljiviji detalji sa utakmice budu vezani za sudije. Prvi put u istoriji fudbala jedna dama se pojavila u ulozi četvrtog arbitra na premijerligaškoj utakmici (Rebeka Volš), dok je glavni Džon Bruks poništio pogodak Skota Mektominija... I tako sve do poslednjeg sekunda 90. minuta kad je Bruno Fernandeš pogotkom malo udahnuo život beskrvnom timu, a ovako ali posle jedva izvojevanih 1:0 na Krejven kotidžu sa Fulamom deluje da su Crveni đavoli pod sve većim pritiskom, koji ujedno bubnji i u ušima Erika ten Haga. To ni krajnji ishod ne može da promeni.

Portugalc je, navodno, kupio mir. A zapravi produžio agoniju u kojoj bi Junajted bio taman da je i pogodak reprezentativca Škotske iz osmog minuta priznat (nije zbog procene da je Hari Megvajer utisao na igru), teško je oteti se utisku da engleski velikan liči na skup igrača koji su sa psihološke tačke gledišta ubijeni u pojam i da ono što su nekad znali više ne umeju. Ili ne prikazuju. Na sve to ni način na koji Ten Hag vodi utakmicu, stojeći mirno pored aut linije, kao da je sve u najboljem redu, dok je na terenu doslovce raspad, sugeriše da su na Old Trafordu promene potrebne pod hitno.

Izabrane vesti

Na njih poziva i nekadašnji engleski reprezentativac Džo Kol, kao stručni konsultant za jednu televiziju, užasnut onim što vidi u Londonu:

Junajted je bio užasan“, oglasio se Kol na kraju prvog poluvremena u kome su gosti imali veći posed lopte, ali kao da nisu znali šta će s njom, pa Endi dodaje: „Nedostajalo je kreacije“.

Stvarno, na šta već mesecima liči Bruno Fernandeš (osim tog detalja s kraja), koliko Ten Hag veruje Antoniju, a ovaj ne vraća, šta sve pokušava mladi Garnaćo, a ponekad ispada doslovce smešan, slika je i prilika ovog Mančetsera, koji jeste imao malo bolji pristup obavezama u drugom poluvremenu, ali bi ili Bernd Leno branio ili gost nije znao kako da mu zada završni udrac.

Junajted pokušava da igra presing polovično“, još jedna je zamerka na račun Mančester junajteda, ovoga puta iz usta Džermejna Dženasa, bivšeg asa Njukasla.

Može biti da je gostima nedostajao Markus Rašford, sveže povređen, ali je utisak da mu Ten Hag, čak i da je zdrav ne veruje kao prošle sezone. Baš kao što ni Fulam ne izgleda opasno kao lane, između ostalog zbog odlaska Aleksandra Mitrovića.

Bilo je prilika za ekipu Marka Silve, najviše po krilu odakle su pretili Vilijan i Hari Vilson, međutim, nekoliko puta se istakao Andre Onana, nekolko puta je domaćin birao loša rešenja. Da je Srbin bio tu, možda bi se drugačije završilo.

Ovako je te promašaje Fulama kaznio Bruno Fernandeš, doslovce u poslednjem sekundu 90. minuta! Iz jedinog smislenog poteza Portugalca na meču. Poteza koji ne menja utiska. Mančester junajted je loš i nije nam potreban semafor da to vidimo. To vidi ceo svet, osim onih ljudi iz kancelarija na Old Trafordu.

PREMIJER LIGA – 11. KOLO

Subota

Fulam - Mančester junajted 0:1 (0:0)

/Fernandeš 90/

16.00: (2,15) Brentford (3,60) Vest Hem (3,60)

16.00: (2,95) Barnli (3,05) Kristal Palas (2,60)

16.00: (2,95) Everton (3,60) Brajton (2,45)

16.00: (1,10) Mančester Siti (11,0) Bornmut (18,0)

16.00: (3,80) Šefild Junajted (3,45) Vulverhempton (2,00)

18.30: (2,80) Njukasl (3,25) Arsenal (2,60)

Nedelja

15.00: (4,20) Notingem Forest (3,50) Aston Vila (1,87)

17.30: (10,0) Luton (6,50) Liverpul (1,25)

Ponedeljak

21.00: (2,15) Totenhem (3,60) Čelsi (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedFulamErik ten HagBruno Fernandeš

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara