Printscreen
Printscreen

Diskutabilni penal obradovao skoro polovinu lige, Lans sve dalje od Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 19:03

Tim Luke Elsnera osvojio bod na jednom od najvrelijih gostovanja u Francuskoj, ostaje utisak da je kazneni udarac prestrogo dosuđen

Ko obožava da gleda zabavna takmičenja puna neizvesnosti treba da obrati posebnu pažnju na Ligu 1. Naravno da dugogodišnja dominacija Pari Sen Žermena nije nešto na šta bi najviši rang francuskog fudbala mogao da dobije "poene" po pitanju interesantnosti, ali je potpuno drugačija priča s borbom za Ligu šampiona. Sve do prošlog vikenda, bodovna razlika između drugog i šestog na tabeli iznosila je tek pet bodova, ali je sada klupko počelo da se odmotava. Nažalost, čini se da su sudije u dobroj meri zaslužne za to.

Lans je vodio protiv Avra sve do 78. minuta, a onda je ekipa u grčevitoj borbi za opstanak izjednačila iz penala (1:1), kom je predhodio prekršaj Rubena Agilara nad Mohamedom Bajoom. Utisak je da to bio samo jedan od uobičajenih duela dva igrača u kaznenom prostoru i da je na 11 metara arbitar Letesije prestrogo pokazao. Lans je sada peti na tabeli sa šest bodova zaostatka za Lilom i Monakom (Kneževi imaju i utakmicu manje). Od ovog kiksa "Krvi i zlata" profitiralo je skoro pola lige. Brest, Lil, Monako, Lans, Nica, Marsej, Ren... svi konkurenti u borbi za Evropu. Podsetimo, prva tri mesta na tabeli vode direktno u elitno takmičenje, dok će četvrtoplasirani u kvalifikacije.

Izabrane vesti

Od očaja do sjaja i nazad. Tako izgleda aktuelna takmičarska godina za fudbalere Lansa. Na fantastične igre i osvajanje drugog mesta u prošloj sezoni, nisu se nadovezale odgovarajuće igre na početke nove. Dobar deo prvog dela sezone proveli su žuto-crveni u donjoj polovini tabele, ali su se vremenom pridigli i postali legitiman kandidat za novi napad na plasman u Ligu šampiona. S početkom proleća ponovo su krenuli kiksevi, a na poraze od Nice i Lila u prošle dve runde, nadovezao se remi protiv Avra, ekipe koja ima samo dva boda više od zone baraža za opstanak.

Luka Elsner, sin kultnog igrača Crvene zvezde Marka Elsnera, napravio je velike stvari sa Avrom u ovo doba prošle godine, kada je tim iz Normandije sa prvog mesta u Ligi 2 vratio u elitu. Sada je ekipa slovenačkog stratega možda bila akter jedne od utakmica koje će se na kraju sezone ispostaviti odlučujućim u bici za plasman u Ligu šampiona.

Ostaje žal što je diskutabilnim penalom bačen u zapećak najlepši momenat na utakmici i jedan od kandidata za gol kola. Poljski vezista Pšemislav Frankovski savladao je u 58. minutu Avrovog čuvara mreže sa skoro 25 metara iskosa od gola. Nekadašnja uzdanica Veljka Paunovića u Čikago Fajeru uputio je udarac koji je u prvi mah ličio na centaršut, ali uzimajući u obzir brzinu kojom je lopta letela - čini se da je namera da se gol ugrozi direktno zaista postojala.

Kontrolisao je Lans situaciju, ali je momenat iz 78. minuta i realizovani penal Emanuela Sabija, značajno umanjio šanse da se na Boler Deleliju Liga šampiona gleda i sledeće sezone. Lil sada ima šest bodova više iz istog broja utakmica, Monako šest više i utakmicu manje, a Brest sedam manje i utakmicu manje. Sada će Lansove pristalice morati da strepe i za peto mesto koje vodi u Ligu Evrope, budući da Nica ima isti broj bodova i utakmicu manje.

FRANCUSKA 1 - 28. KOLO

Petak

Lil - Marselj 3:1 (0:0)

/Dejvid 54pen, Kabela 71, Gudmundson 84 – Ismaili 81/

Subota

Lans - Avr 1:1

/Frankovski 58 - Sabi 78 pen/

21.00: (1,17) PSŽ (8,00) Klermon (14,0)

Nedelja

13.00: (1,55) Brest (3,80) Mec (7,00)

15.00: (1,90) Monpelje (3,70) Lorijan (4,40)

15.00: (2,55) Rems (3,40) Nica (2,95)

15.00: (2,15) Tuluz (3,50) Strazbur (3,60)

17.05: (1,85) Monako (3,70) Ren (4,70)

20.45: (3,20) Nant (3,30) Lion (2,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LansAvr

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara