Marko Dmitrović (©Reuters)
Marko Dmitrović (©Reuters)

Dmitrović na izlaznim vratima Sevilje, istisnuo ga golman koji je doveden da mu bude rezerva

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.04.24. | 21:57

Orjan Nilan blizu produžetka saradnje sa andaluškim klubom, sportski direktor Viktor Orta već podvukao nekoliko imena

Kada je Jasin Bunu letos otišao u Saudijsku Arabiju Marko Dmitrović viđen je kao njegov naslednik u Sevilji, ali bi srpski čuvar mreže prema pisanju španskih medija mogao da napusti stadion Ramon Sančes Pishuan samo godinu dana posle marokanskog reprezentativca.

Dmitrović je sezonu počeo kao startni golman, u jesenjem delu branio na većini utakmica, ali je početkom 2024. godine izgubio mesto startera od Orjana Nilana, koji je letos doveden da bude rezerva srpskom reprezentativcu.

Izabrane vesti

Da je plan čelnika andaluškog kluba bio takav ukazuje činjenica da su sa Norvežaninom potpisali ugovor na samo godinu dana, ali 33-godišnji čuvar mreže je prema pisanju Mundo Deportiva uspeo da ih ubedi kako zaslužuje mesto među stativama te da je produžetak saradnje blizu.

Planovi za Dmitrovića su pak drugačiji. Mundo piše da Sevilja namerava da na leto proda 32-godišnjeg Srbina, kojeg je pre nepune tri godine dovela iz Eibara bez obeštećenja, i okrene se pronalaženju 'jeftinijeg' golmana koji bi bio konkurencija Nilanu.

Sportski direktor Sevilje Viktor Orta već je naciljao nekoliko meta. Kuna Kastelsa, kojem na leto ističe ugovor sa Volfzburgom, Senija Dijenga iz Midlzbroa i Vasilisa Barkasa iz Utrehta, koji će po završetku sezone takođe biti slobodan igrač, a podsetimo da su španski mediji tokom jučerašnjeg dana u vezu sa Seviljom dovodili i golmana Crvene zvezde Omrija Glazera.

Dmitrović je za nepune tri sezone upisao 53 nastupa za Sevilju i na 23 meča sačuvao mrežu.


tagovi

Marko DmitrovićSeviljaTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara