Feđa Dudić (©MN Press)
Feđa Dudić (©MN Press)

Dudić: Došli smo u situaciju da nas Zvezda i njeni navijači ozbiljno doživljavaju

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 13:37

Tvorac šumadijskog čuda uveren da će njegova ekipa pružiti dostojan otpor aktuelnom šampionu

Kragujevački Radnički prolazi kroz jedan od rezultatski najuspešnijih perioda za svojih 101 godinu postojanja. Šumadinci su u strahovitom naletu, vezali su sedam pobeda zaredom, a gorčinu poraza nisu osetili na poslednjih devet prvenstvenih utakmica. Pritom su pobedom nad pančevačkim Železničarom u minulom kolu (3:0) uspeli da potisnu Čukarički sa četvrte pozicije na tabeli Mozzart Bet Superlige, čime su dodatno "zakuvali" borbu za izlazak u Evropu.

Jasno je onda zbog čega izabranici trenera Feđe Dudića sa velikim samopouzdanjem koračaju u susret najvećem izazovu od povratka sa zimskog odmora. Gostovanje kod aktuelnog šampiona i od pre tri dana ponovnog lidera prvenstva, Crvene zvezde (nedelja, 16.00) pruža Šumadincima priliku da opravdaju epitet najvećeg hita u tekućoj sezoni domaćeg prvenstva.

Izabrane vesti

"Utakmica sa Zvezdom pruža nam priliku da se odmerimo sa jednom od najboljih ekipa u ligi. Da pretimo jednoj ekipi koja je igrala Ligu šampiona sa Mančester Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom, i koju pritom niko nije nadigrao na stadionu Rajko Mitić, bilo bi suvišno, ali sam isto tako uveren da smo u stanju da pariramo Zvezdi u većem delu utakmice. Trenutna forma daje nam za pravo da se nadamo još jednom dobrom izdanju, pa ćemo videti šta će nam na kraju to doneti", započeo je Feđa Dudić svoje izlaganje na konferenciji za medije pred put u Beograd.

Za razliku od pravog fudbalskog vatrometa koji je viđen u jesenjem duelu ove dve ekipe na stadionu Čika Dača, u kom su crveno-beli slavili sa 4:3, da bi zbog administrativnog propusta Kragujevčana ovaj meč naknadno bio registrovan službenim rezultatom (3:0) u korist aktuelnog šampiona Srbije, Dudić ovoga puta očekuje potpuno drugačiju utakmicu, s obzirom na to da je Zvezda u međuvremenu promenila trenera, ali i sistem igre.

"Zvezda je kod Bahara igrala u formaciji 3-5-2, dok kod Milojevića igra 4-1-4-1, pri čemu se Kanga često povlači kako bi učestvovao u građenju igre, dok Hvang neretko igra drugog napadača. Takođe, Zvezda je od Milojevićevog dolaska na klupu dosta odgovornija u defanzivi, posebno pri izgubljenoj lopti, gde se sada brani sa većim brojem igrača. Sve to iziskuje potpuno drugačiju pripremu utakmice sa naše strane. Mišljenja sam da za razliku od prethodne, u ovu utakmicu ulazimo fizički daleko spremniji, pa nam preostaje da se potrudimo da što bolje taktički odgovorimo protivniku".

Kragujevčani će pokušati da ostanu dosledni svom napadačkom stilu igre, mada su svesni da to neće biti lako s obzirom na kvalitet rivala.

"Pokušaćemo da budemo ofanzivni u onoj meri koliko nam to protivnik dozvoli. Znamo da Zvezda takođe teži posedu i da nastoji da gradi igru iz zadnje linije, mada su po meni oni najopasniji po oduzetoj lopti, jer imaju zaista prebrze ofanzivne igrače. Bukari, Olajinka, Endiaje, Hvang, sve su to igrači koji dobro napadaju prostor iza zadnje linije. To je samo jedan u nizu detalja na koji moramo obratiti pažnju".

S obzirom na trenutnu formu Kragujevčana i njihov položaj na tabeli, za očekivati je da predstojeći meč na stadionu Rajku Mitić izazove veliku pažnju Zvezdine publike.

"Kada pogledamo neke stvari, mi smo već u samom startu pobednici jer nas Zvezda i njeni navijači nikada nisu tako ozbiljno doživljavali. To je velika dobit za nas, ali i obaveza da pokušamo da se predstavimo u što boljem svetlu", naglašava Dudić, koji nije želeo da otkriva previše detalja kada je reč o raspoloživom igračkom kadru, napomenuvši samo da ima dvojicu "rovitih" igrača u svojim redovima.

MOZZART BET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

14.00 (2.70) Radnik (3.15) IMT (2.75)

16.00 (3.50) Voždovac (3.45) Čukarički (2.10)

18.00 (3.70) Spartak (3.40) TSC (2.05)

20.00 (1.88) Vojvodina (3.50) Novi Pazar (4.20)

Nedelja

13.30 (7.50) Mladost Lučani (4.40) Partizan (1.45)

16.00 (1.07) Crvena zvezda (12.0) Radnički 1923 (22.0)

18.00 (2.30) Železničar (3.40) Javor (3.10)

20.00 (2.10) Napredak (3.40) Radnički Niš (3.60)



tagovi

Feđa DudićRadnički KragujevacMozzart Bet SuperligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara