©Screen shot
©Screen shot

Emocije u Lisabonu: Benfika se zahvalila teško bolesnom Sven Goranu Eriksonu

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.04.24. | 20:10

Šveđanina dočekali igrači koje vodio na Lužu, među kojima je bio i Zoran Filipović

Benfika je u prvom meču četvrtfinala Lige Evrope savladala Marselj (2:1) i stigla do minimalne prednosti uoči revanša narednog četvrtka, a okršaj na Lužu predstavljao je i priliku da se čuveni portugalski klub zahvali svom nekadašnjem treneru Sven Goranu Eriksonu.

Legendarni Šveđanin, koji boluje od raka pankreasa, dva puta je sedeo na klupi Benfike i osvojio tri šampionske titule, što mu na Lužu nikada neće biti zaboravljeno.

Izabrane vesti

U poluvremenu utakmice sa Marseljom, Eriksona su dočekali igrači koje je nekada vodio u dresu Benfike, a među njima je i bio i legendarni napadač Crvene zvezde Zoran Filipović. On je dres giganta iz Lisabona nosio tri godine i osvojio dve šampionske titule. Igrao je i finale Kupa UEFA u sezoni 1982/83, gde je poražen od Anderlehta u dvomeču (0:1, 1:1).

Erikson je imao fantastičnu karijeru, pored Benfike je vodio i Romu, Fjorentinu, Sampdoriju, Lacio, Mančester Siti, Lester i nekoliko kineskih klubova. Bio je i selektor Engleske, Meksika, Obale Slonovače i Filipina.

Šveđanin je u januaru ove godine saopštio da mu je dijagnostikovan rak pankreasa, sa kojim u najboljem slčučaju može da živi još godinu dana.



tagovi

Sven Goran EriksonZoran FilipovićEXTRA TIME

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara