Feđa Dudić (©Starsport)
Feđa Dudić (©Starsport)

Feđa Dudić: Momcima sam rekao da planiraju finale kupa

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 09:51

Milutin Vidosavljević se u dve poslednje utakmice pojavio u tri uloge i rotiranjem izrastao u ključnu figuru slavlja Radničkog nad Voždovcem

Dve sedmice obojene u crveno. Odigrao je Radnički 1923 za 15 dana pet utakmica i dobio četiri, što mu je omogućilo da proživljava neke od najlepših trenutaka u novijoj istoriji.

Bilo je dužih nizova trjumfa u ovoj sezoni (sedam, u periodu decembar-mart), ali sad kad se odlučuje o raspodeli evropskih ulaznica Kragujevčani izgledaju – evropski. Dobili su u kratkom periodu Napredak, Spartak, Novi Pazar i Voždovac, čime su se probili na peto mesto tabele i u polufinale Kupa Srbije.

Izabrane vesti

Dok čekaju žreb masovnijeg takmičenja, potencijalni novi spektakl na „Čika Dači“, deluju ambiciozno.

Pokušaćemo da izguramo još ovih osam utakmica, mada momcima kažem – devet, jer planiramo da igramo finale Kupa Srbije. Imam želju ko bi nam bio rival u polufinalu, ali ne bih javno da kažem, da ne malerišem“, ističe trener Feđa Dudić uoči određivanja parova u podne, koje će u klubu zajednički pratiti.

I to u dobrom raspoloženju, kao posledica slavlja na krovu Tržnog centra „Stadion“ (2:1).

„Kad smo gledali raspored, znali smo da će utakmica sa Voždovcem biti najteža. Peta za 15 dana, na podlozi na kojoj ne treniramo, svega se nakupilo, umora najviše. Trebalo je ovo dobiti na mišiće. Uz malu pomoć sreće smo došli do velika tri boda. Dosad smo sve zaslužili, ovu pobedu možda – nismo. Dali smo dva gola, imali početkom meča i pre odlučujućeg pogotka dominaciju, ostalo vreme je igra bila ravnopravna ili je Voždovac bio bolji. Nismo igrali na način kako inače dobijamo mečeve. Zaslužili smo da nam se nekad vrati i kad nismo bili pravi. Nervoza je kretala iz desetak situacija kad smo želeli da ’uđemo’ u igru, a ispucavali smo lopte, davali smo je protivniku, pa se zezali. Sam nas je Bog sačuvao da tolike poklone Voždovac nije iskoristio“.

Najbolji akter poslednjeg meča 30. kola Mozzart Bet Superlige bio je Milutin Vidosavljević. Doduše, tek kad mu je Dudić promenio ulogu, što je rezultirao pogotkom za 2:1.

Naša veličina je baš u tome. Vidosavljević je protiv Novog Pazara igrao centralnog napadača i to fenomenalno, protiv Voždovca počeo na poziciji levog krila, a završio kao vezni. Imamo Bevisa, koji nekad igra po boku, nekad uđe u sredinji red; zatim Gluščevića koji je čas špic, čas krilo. To je snaga tima, da rotiramo igrače. Hteli smo pomeranjem Vidosavljevića na bok da dobijemo ulaz na unutrašnju nogu, međutim, Nikola Đuričić je odigrao fenomenalno i Milutin ga je samo jednom prošao kako smo planirali. Zbog izdanja kapitena Voždovca i timske odbrane rivala, koja neprestano sužava prostor, Vidosavljević nije bio na uobičajenom nivou. Prelaskom u vezni red je dobio malo više slobode, napadao prazan prostor i tako smo dobili“.

Dudić nije hteo da izgubi Slobodana Simovića, zbog čega nekadašnjeg vezistu Spartaka i Kolubare nije ni uvrstio u protkol.

Da smo Simovića stavili da igra na veštačkoj travi verovatno bi završio sezonu. Zato nije bio u konkurenciji. Štedimo ga. Nije povređen, nego mu podloga ne odgovara“.

Simović će se pojaviti kao opcija već za prvo kolo plej-ofa, u kome Radnički puca visoko. Otud poruka navijačima.

Vidimo se ponovo u subotu pred krcatim tribinama ’Čika Dače’. Ništa drugo ne očekujem. Biće nam to prva od sedam meč lopti, protiv direktnog konkurenta u borbi za plasman u Evropu“, zove Feđa Dudić publiku na susret sa Čukaričkim.



tagovi

Radnički KragujevacFeđa DudićKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara