Igrači Fenerbahčea pre meča (Reuters)
Igrači Fenerbahčea pre meča (Reuters)

Fenerbahče napustio teren posle minut igre, Galatasaraju pripada skandalozan Superkup Turske (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 21:06

Fener izašao na teren sa omladincima, odmah primio gol i povukao se

Najavljeno – učinjeno!

Fenerbahče je održao obećanje da će u meču za trofej Superkupa Turske protiv najvećeg rivala Galatasaraja izaći sa omladincima i napustiti teren.

Izabrane vesti

U utakmici koju od početka prate skandali, Fenerbahče se danas pojavio sa juniorima na terenu i povukao se sa njega posle samo minut igre. Ogroman skandal i presedan u meču koji je trebalo da bude svetinja tamošnjeg fudbala na stogodišnjicu državnosti Turske Republike.

Podsetimo, finale izmeđ ljutih rivala je trebalo da se odigra još u decembru u Saudijskoj Arabiji ali nije počelo jer su tamošnje vlasti zabranile igračima majice sa likom oca turske moderne države Kemala Ataturka. Ekipe nisu ni izašle na teren i vratile su se za Tursku...

Novi termin i lokacija su naknadno određeni i odlučeno je da se igra danas u gradu Sanliurfa na jugoistoku zemlje. Međutim, Fenerbahče se bunio zbog termina i apelovao da se meč odloži kako bi dobio više vremena da se pripremi za meč četvrtfinala Lige konferencie. FS Turske i Galatasaraj nisu izašli u susret i Fener je zapretio da će na teren izaći sa omladincima.

Tako je i bilo.

Svi igrači u timu žuto-plavih su bili iz U-19 tima i na terenu su proveli samo minut. Čim je lopta krenula sa centra, Mauro Ikardi je zatresao mrežu Fenerbahčea posle čega je usledio prekid. Igrači Fenera su poslušali naredbu rukovodstva kluba i napustili teren.

Ljutom rivalu to nije smetalo da burno proslavi osvajanje trofeja posle samo minut fudbala.

Fenerbahčeu verovatno sledi žestoka kazna od strane FS Turske ali su u klubu spremni na rat sa Savezom jer su donedavno pretili i istupanjem iz lige zbog incidenata na gostovanjau u Trabzonu kada su domaći huligani napali gostujuće fudbalere.

Atmosfera u truskom fudbalu je proključala ove sezone. Galatasaraj i Fenerbahče su uložili ogroman novac u pojačanja kako bi osvojili titulu u godini kada se slavi vek postojanja Republike. Od početka vode mrtvu šampionsku trku i dišu jedno drugom za vratom, a trenutno Galata ima dva boda više od Fenera. Do kraja je osam kola, a veliki derbi je zakazan za pretposlednje. Pitanje je u kakvoj će se igrati...

Ako FS Turske odluči da kazni Fenerbahče oduzimanjem bodova, šampionska trka će biti praktično gotova. A tada bi i pretnje o istupanju iz lige trebalo ozbiljno shvatiti...


tagovi

Superkup Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara