(©Reuters)
(©Reuters)

Flamengo kupuje portugalsku Tondelu: Ideja je Liga Evrope za tri, a Liga šampiona za osam godina

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.10.21. | 12:03

“Želimo i da kupimo klub u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji”, poručuju iz Brazila

Sve ono što radi godinama unazad Mančester siti, odnosno njegove gazde, da kupuju u brojnim ligama sveta po neki klub i tako prave celu mrežu ili kao što je Red Bul uzeo Lajpcig, Salcburg, brazilski Bragantino, sada je u planu kompanije koja drži Flamengo.

Nije to samo ideja, već je krenula i realizacija. Flamengo je odmakao u pregovorima oko kupovine portugalske Tondele, solidnog prvoligaša, od kojeg Brazilci žele da naprave ravnopravnog konkurenta Benfiki, Portu, Sportingu.

Izabrane vesti

Cela operacija će koštati Flamengo oko 50.000.000 evra, a u klubu iz Rio de Žaneira ne kriju ni šta su im planovi sa Tondelom.

Cilj je da za tri-četiri godine uđemo u Ligu Evorpe, a da do 2030. postanemo učesnici Lige šampiona. Naravno, želimo da sve ide postepeno, prirodnim putem, da se prvo pozicioniramo u domaćoj ligi”, kaže Rodrigo Tostes, predsednik za finansije u Flamengu.

A, to je samo deo plana...

Ovo je samo prvi korak. Želimo da imamo naš klub i u Španiji, Francuskoj, Nemačkoj, Kini, SAD, Africi... Budite sigurni da ovo nije projekat vezan samo za jedan klub”, istakao je Tostes.

A, kada to iz Flamenga kažu, valja im verovati. Jer je to najpopularniji klubu u Brazilu sa više od 40.000.000 navijača i najbogatiji klub, sa godišnjom zaradom od preko 150.000.000 evra.

Objasnio je Tostes i kako je pao izbor baš na Tondelu. Nije bio slučajan.

"Analizirali smo osam klubova iz Portugalije. Šest je odgovaralo strukturi koju smo tražili, a samo dva od njih su članovi prve lige. Tondela je jedina u kojoj akcionari kontrolišu klub i dobro je pozicionirana u zemlji, pošto je praktično jedina iz centralne regije Portugalije. Maksimalno ćemo poštovati sve što Tondela predstavlja, svu njenu tradiciju, simbole, jer ne želimo ništa da uradimo da bismo uvredili i izgubili navijače”, objasnio je Tostes.

Dakle, na pomolu je nova svetska klupska fudbalska sila, koja dolazi iz Brazila. Flamengo je rešio da se raširi po celoj planeti. 


tagovi

FlamengoTondela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara