Foto: (Reuters)
Foto: (Reuters)

Horor povreda zasenila remi mirnih mreža Porta i Belenensesa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 22:19

Portov desni bek Nanu teže povređen, Zmajevi propustili priliku da se približe Sportingu na bod zaostatka

Igrali su večeras Porto i Belenenses utakmicu 17. kola Primeire, a uživali su fudbaleri Sportinga. Nisu skidali osmeh sa lica gledajući nemoć Zmajeva da se pomere sa nule i eventualni im se približe na bod zaostatka - 0:0. Ali nikome više nije bilo do fudbala, ni do slavlja kada se u 86. minutu desni bek Porta Nanu u punoj brzini i skoku sudario sa golmanom domaćih Kricjukom.

Mahinalna reakcija igrača oba tima bilo je panično pokazivanje lekarskim ekipama da što pre dođu do mesta sudara. Narednih više od deset minuta nije se igralo i trajala je imobilizacija vrata i glave momka iz Gvineje Bisau. Zabrinuti izrazi na licima Pepea, Muse Marege i ostalih fudbalera Porta, ali i igrača domaće ekipe za vreme pauze i dok je medicinsko vozilo transportovalo beka u bolnicu.

Izabrane vesti

Arbitri su sračunali da je u 102. minutu istek 90. minuta, a četvrti pomoćnik je na to dodao još šest minuta tokom kojih nije bilo promene rezultata. Posle povrede koja je zasenila sva ostala dešavanja na terenu trener Seržo Konseisao nije imao pravo na promenu pa je Porto završio meč sa desetoricom.

Prethodno, u finišu prvog poluvremena Porto je bio na osam centimetara do vodećeg pogotka. Mrežu je zatresao Evanilson koji se vrlo nonšalantno izvlačio iz ofsajda i zbog toga se zastavica našla u vazduhu. U 78. minutu Kardozo je mogao da iznenadi goste, ali mu je Augustin Marćesin ušao u putanju, a četiri minuta kasnije najbolju priliku na meču propustio je Medi Taremi čiji je pokušaj glavom zaustavio Kricjuk.

Vrlo brzo usledila je pomenuta horor povreda, posle koje niko nije mogao da se potpuno fokusira na završnicu utakmice. Lider Sporting sada ima tri boda više i utakmicu manje od najbližeg pratioca Porta.


PRIMEIRA - 17. KOL

Četvrtak

Farense - Santa Klara 1:1

/Gauld 40 - Karvaljo 63/

Belenenses - Porto 0:0

Braga - Portimonense (u toku)

Famalikao - Moreirense (u toku)

Petak

18.00: (1,90) Rio Ave (3,40) Nasional (4,30)

20.00: (1,55) Benfika (4,10) Gimaraes (6,00)

20.00: (7,75) Maritimo (4,30) Sporting (1,45)

22.00: (2,45) Boavista (3,00) Žil Visente (3,20)

22.00: (1,63) Fereira (3,80) Tondela (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PortoBelenenses

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara