©Reuters
©Reuters

I Japanci se kvare: Kraj sezone za Mitomu, De Zerbi vezanih ruku na Vukove

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.24. | 13:14

Levo krilo Brajtona mesecima van terena zbog problema sa leđima

Zahtevan i gust raspored usled borbi na tri fronta sa jedne, i desetkovan igrački kadar sa druge strane - tako trenutno deluje glavni izvor glavobolja Roberta de Zerbija, stratega Brajtona.

Premijerligaš kojeg sa klupe predvodi italijanski strateg danas će u gostima Vulvsima pokušati da napravi korak u FA kupu i da se plasira u četvrtfinale, međutim za ovu utakmicu u konkurenciji neće biti jednog od najboljih igrača Brajtona Karoua Mitome. Japanac je zbog problema sa leđima van trenažnog procesa, a De Zerbi je istakao da je za ofanzivnog vezistu vrlo verovatno sezona već završena.

Izabrane vesti

Mitoma je propustio subotnji duel sa Evertonom završen bez pobednika (1:1), a da se radi o većem pehu postalo je jasno posle konferencije koja je održana uoči osmine finala kupa.

"Mislim da smo izgubili Mitomu do kraja sezone. Povreda Japanca je veliki problem, sledi mu pauza od tri meseca, te je izvesno da je takmičarska godina za njega okončana", rekao je Italijan i osvrnuo se na ostale povređene:

"Ferguson ne može da igra zbog povrede skočnog zgloba, Velbek takođe ima problem i slede mu pregledi... Veltman nije u konkurenciji, kao ni ostali povređeni igrači (Žoao Pedro, Marč, Milner)".

Kadrovske probleme Brajtona delimično ublažava činjenica da će Ferguson i Veltman gotovo izvesno biti ponovo u konkurenciji već za naredne premijerligaške izazove, odnosno De Zerbi očekuje da dvojac bude na spisku putnika već za subotnje gostovanje Fulamu.

Kada je u pitanju Mitoma, Japanac je već propustio niz utakmica u januaru usled povrede skočnog zgloba krajem decembra, a po povratku u konkurenciju, odnosno sa Kupa Azije upisao je samo dva susreta i doživeo novi problem usled kojeg ga očekuje znatno duža pauza.

Mitoma je u prethodnom periodu izrastao u jednog od lidera Brajtona i glavni faktor u kreaciji i ofanzivi De Zerbijevog tima. Prethodnu sezonu je Japanac završio sa 10 pogodaka i osam asistencija na kontu, dok je u aktuelnoj takmičarskoj godini postigao je tri gola uz šest asistencija.

Izostanak krilnog napadača predstavljaće veliki udarac za Brajton večeras u susretu FA kupa, protiv Vukova kojima je već umeo da zagorča život. Takođe, ostaje pitanje ko će nadomestiti izostanak fudbalera na levom boku u završnici sezone tokom koje mitomin tim očekuju borbe u Premijer ligi, ali i dvomeč u Ligi Evrope protiv Rome.


tagovi

Kaoru MitomaBrajton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara