Luka Modrić (©Reuters)
Luka Modrić (©Reuters)

#Imalobismisla? Tramvajska linija ‘Modrićeva desetka’ zove Luku nazad na Maksimir

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 12:46

Ući će u 40. godinu, ali i takav bi mogao da drži časove u regionu

Godine ne možeš da zaustaviš, pa iako je Luka Modrić već 12 sezona jedan od najbitnijih igrača najtrofejnijeg kluba na svetu krštenica čini svoje i 38-godišnji velemajstor, sigurno najveći ex-YU igrač u istoriji bubamare, više nije prva violin madridskog Reala. Sve naginje ka letnjem rastanku sa Kraljevskim klubom i mada Saudijci zovu dok mašu milionima utisak je da Modrić baš i nije od onih što će kojekude za parama. Uostalom, dovoljno ih je i zaradio.

E sad, šta hoće Luka? Pitanje je na koje javnost nema odgovor, ali zagrebački Dinamo očigledno je uveren da bi mogao da ga ubedi da se vrati na Maksimir, klub koji ga je lansirao na veliku scenu.

Izabrane vesti

Možda i po ugledu na poteze Hajduka iz Splita poslednjih godina, Dinamo je krenuo u agresivnu, mada i simpatičnu kampanju ubeđivanje Modrića da mu nigde neće biti lepo kao kod kuće. Prvo su potrošili 40.000 evra kako bi u madridskoj Marki objavila oglas s Lukinom “desetkom” na dresu Dinama i porukom: #imalobismisla.

Danas je ista akcija nastavljena i na ulicama Zagreba. Tačnije, na tramvajima. Na liniji broj 10, umesto konačne destinacije pisalo je samo: Modrić. Jasna aluzija na “desetku” koju sanjaju na Maksimiru.

Ostaje da se vidi da li će sav ovaj trud – a deluje da će se nastaviti – emotivno dotaći Luku. Kao što je Hajduk umeo da smekša Marka Livaju s onim “ostani” ili Ivana Perišića s jednako zanimljivim “vrime je”.

Modrić se još ne oglašava. Svakako će na stolu imati basnoslovne ponude iz Saudijske Arabije, a ako mu se ne bude išlo u pustinju – tu je i američka MLS liga. Ne tako unosna, ali svakako bogatija od Modrih, a priličnio ugodna za život.

Ali opet, emocije ne možeš da kupiš zagrebačka javnost jasno je ovom kampanjom Luki odgovorilona pitanje koje je sam jednom prilikom postavio: “Da li bi imalo smisla u Dinamo dovoditi igrača od 40 godina”.

Imalo bi smisla, sve je na Luki”, javno je rekao i trener Modrih Sergej Jakirović.



tagovi

Luka ModrićDinamo ZagrebReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara