Vadim Musajev (Reuters)
Vadim Musajev (Reuters)

Ivićeva smena nije ništa donela, problemi su isti

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 20:38

Krasnodar pokazao iste boljke i propustio priliku da se vrati na vrh

Veliko iznenađenje je bila vest da je Krasnodarov gazda Sergej Galicki odlučio da smeni Vladimira Ivića sa kojim je klub sa juga Rusije bio prvi na polusezoni. Samo jedan bod u dva meča prolećnog dela sezone je Ivića koštao posla, ali šok terapija Galickog ne daje rezultate.

U prvom meču od povratka na klupu Krasnodara, novi trener Murad Musajev je odigrao nerešeno na gostovanju Lokomotivi u Moskvi (1:1) i propustio šansu da vrati zeleno-crne na prvo mesto. Zenit je juče kiksnuo protiv Krilja Sovjetov i Krasnodar je imao šansu da opet preuzme vrh ali nije uspeo.

Izabrane vesti

Musajev je prethodne tri godine vodio azerbejdžanski Sabah ali je zapravo “čovek Krasnodara”. Tu je rođen i tu je sa 22 godine počeo trenersku karijeru. Od rada sa decom u akademiji, preko mlađih selekcija, B tima do klupe prvog tima. Prvo je bio vršilac dužnosti kada je 2018. zamenio smanjenog Igora Šalimova, a onda dobio apsolutno poverenje. Trenirao je Krasnodar tri godine, uveo ga u Ligu šampiona, ali je smenjen 2021. posle nekih teških poraza u prvenstvu. Sada ga je Galicki vratio jer poznaje klub, dobar deo tima i zna šta se očekuje od njega.

Međutim, ni Musajev nije doneo Krasondaru prolećno buđenje iako je dobro počeo i bio blizu. Gosti su srećno poveli u Moskvi već posle 10 minuta igre. Nakon Spertsjanovog kornera, domaći napadač Timur Sulejmanov je nespretnom intervencijom zatresao sopstvenu mrežu.

Rano primljen gol je poptuno razbudio domaće koji su u nastavku bili zan klasu bolji, a Krasnodar je pokazivao iste boljke kao kod Ivića. Uprkos liniji sa trojicom štopera, otvarali su se krateri u defanzivi gostiju i ređale se šanse Lokomotive.

Ni u drugom poluvremenu se nije video trenerski rupkos Musajeva. Krasnodar je čuvao prednost i igrao na rezultat kao kod Ivića kojem su se navijači zeleno-crnih javno zahvalili transparentom: ‘Hvala vam gospodine Ivić’.

Krasnodar se bolje branio u drugom delu igre ali nije izdržao. Lokomotiva je ove sezone priličan broj bodova osvojila golovima u finišu utakmica, a trend je nastavila i danas. Sarveli je u 81. minutu posle prodora sjajnim pasom našao Glušakova koji je precizno pogodio za 1:1..

Mogla je Lokomotiva i do potpunog preokreta i pobede ali je zimsko pojačanje Said Hamulić sve upropastio. Bosanski napadač je vukao kontru ‘dva na jedan’ ali je bio sebičan, nije hteo da proigra Žamaletdinova i sjajna šansa je otišla u nepovrat.

RUSIJA 1 – 22. KOLO

Petak

Dinamo Moskva – Rostov 1:4 (0:3)

/Bitelo 79 – Šketinin 22, Glebov 32, Mohebi 42, Mohebi 57/

Subota

Krila Sovjetov - Zenit 1:1 (1:1)

/Šitov - Artur 23/

Soči – CSKA Moskva 2:2 (0:1)

/Gvarirapa 50, Kramarić 73 – Čistjakov 16ag, Zabolonji 46/

Baltika – Nižnji Novgorod 2:0 (2:0)

/Famejeh 40, Lisakovič 43/

Spartak Moskva – Ural 0:0

Nedelja

Fakel - Orenburg 0:0

Rubin - Ahmat 2:1 (2:0)

/Ranđelović 12, Daku 35 - Lovat 90+3/

Lokomotiva Moskva - Krasnodar 1:1 (0:1)

/Glušakov 81 - Sulejmanov 10 autogol/



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara