Elje Vai (©AFP)
Elje Vai (©AFP)

Jednom da i Čelsi izvisi za pojačanje: Lans mu ukrao napadača zbog Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.08.23. | 11:41

Vest Hem i Ajntraht su takođe želeli Eljea Vaija, ali će napadač Monpeljea ipak ostati u Ligi 1

Ovih dana, s obzirom na trenutnu situaciju na tržištu, zvuči gotovo nezamislivo, ali desilo se i to – neko je Čelsiju uspeo da “ukrade“ pojačanje. Uspeo je londonski klub da ispred nosa preotme Mihaila Mudrika Arsenalu, Mojzesa Kaiseda i Romea Laviju Liverpulu, međutim Elje Vai neće na Stamford Bridž! Napadač Monpeljea odlučio je da ostane u Ligi 1 i potpiše za Lans.

Francuski mediji tvrde da je klub sa severa zemlje dogovorio rekordan posao. Monpeljeu će za strelca 19 ligaških golova iz prošle sezone zajedno sa bonusima platiti 35.000.000 evra. Koliki god da je fiksni deo – veruje se da iznosi oko 30.000.000 evra – najveći je koji je Lans izdvojio za dovođenje nekog igrača u klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

Rekorder je i dalje (dok posao ne bude ozvaničen) Lios Openda plaćen Klub Brižu pre godinu dana blizu 16.000.000 evra. Njega je baš ovog leta Lans prodao Lajcpigu za 38.500.000 evra, pride i Seka Fofanu za 25.000.000, što znači da novca u kasi ima. I nije francuski klub želeo da ga štedi, budući da će ove sezone igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Navodno je to bio jedan od ključnih razloga zbog kojih je 20-godišnji napadač odabrao upravo Lans. Čelsi, Vest Hem i Ajntraht, preostali zainteresovani klubovi, to nisu mogli da mu ponude. Čelsiju finansije, razume se, nisu bile problem, ali se Vaiju nije dopala ideja londonskog kluba da ga prosledi na pozajmicu u Strazbur, Vest Hem je navodno uspeo da izjednaču ponudu Lansa, ali se potom povukao pošto je stopiran transfer Lukasa Pakete u Mančester Siti. Ajtraht je takođe bio vrlo zagrejan, video je Vaija kao zamenu za Randala Kolo Muanija, ali finansijski nije mogao da parira pomenutim klubovima.

Zato će Vai ovog popodneva stići na lekarske preglede, kasnije i potpisati petogodišnji ugovor sa Lansom. Francuski napadač je u Monpelje stigao sa 15 godina, a u prethodne dve sezone je u Ligi 1 postigao 29 i namestio osam golova.


tagovi

Elje VaiLansLetnji prelazni rok 2023Transferi uživoTransferiMonpeljeČelsiVest HemAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara