Zaharjan (©AFP)
Zaharjan (©AFP)

Jokan proslavio prvenac i pokazao Torpedu da je zalutao u prvu ligu

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.07.22. | 18:27

Dinamo razbio gradskog rivala – 4:0

Slavili su navijači slavnog Torpeda povratak u Premijer ligu Rusije, ali posle samo dva odigrana kola češkaju se po glavi i pitaju se da li bi možda bilo bolje da je ekipa ostala još malo da stasava u nižem rangu.

Jer, Torpedo je posle poraza od Sočija u prvom kolu sa glatkih 3:1 danas gadno prošao u duelu sa gradskim rivalom Dinamom, kojeg s klupe predvodi Slaviša Janković. Srpski stručnjak je proslavio prvi trijumf na klupi Dinama, a konačnih 4:0 je mala razlika u odnosu na viđenu razliku u kvalitetu na terenu.

Izabrane vesti

Torpedo u neku ruku očekivano kleca na startu, jer je tokom letnjeg prelaznog roka doveo devetoricu novih igrača, a potrebno je vreme da bi se uigrali. Ako posle četiri-pet kola budu zakucani za dno, Moskovljani će se pitati da li je to bila najbolja odluka koju su mogli da donesu.

Dinamo je imao velike probleme sa štoperima uoči ove utakmice, trojica su bila van treninga, o čemu je Jokanović pričao uoči meča. Srpski trener se poslužio logikom da je napad najbolja odbrana i naredio je njegovom timu totalnu ofanzivu od prvog minuta.

Mreža Torpeda se zatresla u 8. minutu, Grulev je našao put do gola, ali je poništen zbog ofsajda. Šest minuta kasnije Grulev je ponovo pretio, međutim, golman Baburin je odbranio veliku šansu Dinama.

Dva puta je “bog pogledao” goste, treća je, ipak, bila sreća za domaćina. Raspoloženi Zaharjan je odigrao “smrtonosni” pas u srce šesnaesterca, gde je Smolov pobegao čuvarima i doneo prednost plavo-belima.

Samo pet minuta kasnije golman Baburin je oborio Smolova, a Fomin je preuzeo ulogu izvođača jednaesterca i odradio je to bez greške.

Do kraja poluvremena sve je bilo rešeno kada je Zaharjan našao put do gola i doneo tri razlike za Dinamo.

U nastavku nije Jokanovićev tim toliko jurišao kao u prvom, imao je dobre šanse preko Smolova i Zaharjana, a do četvrtog kola je došao posle još jednog penala i sigurne egzekucije Smolova.

PREMJER LIGA RUSIJE – 2. KOLO

Petak

Zenit – Krilja Sovjetov 3:0 (3:0)

/Mostovoj 5, 31, Kuzjajev 12/

Subota

CSKA – Soči 3:0 (1:0)

/Medina 36, 90+2 Karaskal 56/

Orenburg - Ural 3:0 (0:0)

/Sičevoj 46, 67, 77/

Krasnodar - Spartak M. 1:4 (0:1)

/Spertsjan 60 pen - Zobnin 35, Promes 46, Borodin ag 52, Mozes 83/

Nedelja

Himki - Nižnji Novgorod 3:0 (0:0)

/Rudenko 62, Mirzov 80, Dolgov 89/

Dinamo Moskva - Torpedo 4:0 (3:0)

/Smolov 32, 69p, Fomin 36p, Zaharjan 45/

19.00: (1,80) Ahmat Grozni (3,60) Fakel (4,60)

19.00: (2,35) Lokomotiva M. (3,35) Rostov (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Slaviša JokanovićDinamo MoskvaTorpedo Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara