Florijan Kanc (©Reuters)
Florijan Kanc (©Reuters)

Keln sa kreča trasirao put ka prvoj pobedi u sezoni, Kone zavio Borusiju u crno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.10.23. | 17:20

Jarčevi tek u osmom kolu osetili slast trijumfa, nemoć Menhengladbaha u Rajnskom derbiju

Veoma loše je Keln počeo sezonu, ali konačno je svanulo na Rajn Enerdži stadionu. Posle šest poraza i remija u uvodnih sedam kola, sastav Štefena Baumgarta je prvi put osetio slast trijumfa. I to u Rajnskom derbiju, ponajviše zahvaljujući udarcima sa kreča. Menhengladbah je skrivio dva penala na gostovanju, a Florijan Kajnc ih je pretvorio u golove, da bi tri boda overio Luka Valdšmit na početku sudijske nadoknade - 3:1 (1:0).

Keln je tako pobegao sa dna tabele i sa ukupno četiri boda skočio na 16. mesto koje na kraju sezone vodi u baraža za opstanak. Ispod su ostali Bohum i Majnc, koji ni u osmoj rundi nisu mogli do trijumfa i imaju osetno slabiju gol razliku od Jarčeva. Borusija je s druge strane pretrpela još jedno razočarenje, pošto je ekipa Herarda Seoanea pretrpela četvrti poraz i sa samo šest bodova iz osam mečeva je 12. na tabeli.

Izabrane vesti

Kada se podvuče crta, više nego zaslužena pobeda domaćina. Imao je više od igra pred svojim navijačima, pokazao da može više od puke borbe za opstanak. Na Seoaneu i njegovim saradnicima je da se zapitaju šta ne štima, pošto su Gladbahovi igrači mahom statirali u Kelnu. Baumgartovi puleni su imali posed (59:41) i čak četiri puta više šuteva (21:5). S ozbirom da su osam puta pogađali u metu, može se reći da je gostujući sastav i dobro prošao.

Jedan od ključnih momenata susreta desio se i u 70. minutu, kada je Koadio Kone zaradio direktan crveni karton, samo šest minuta nakon što je Borusija izjednačila.

Poveo je Keln u 9. minutu preko Florijana Kajnca koji je bio precizan sa bele tačke i do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata. Posle 19 minuta igre u drugom delu Niko Elvedi je na asistenciju Franka Onorata poravnao, a onda je Kone zavio Menhengladnah u crno.

Samo sedam minuta kasnije, golman Moric Nikols pravi prekršaj u svom kaznenom prostoru i Kajnc ponovo stavlja loptu na kreč. Iskupio se Nikols i sačuvao udarac veziste Kelna, ali su sudije ipak primetile da nije bio na liniji. Kajnc je ponovo uzeo loptu i iz drugog pokušaja savladao golmana gostujuće ekipe za 2:1. Tačku je u prvom minutu nadoknade stavio Valdšmit, prizemnim, ali veoma preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora.


BUNDESLIGA – 8. KOLO

Petak

Dortmund - Verder 1:0 (0:0)

/Brant 68/

Subota

Darmštat - RB Lajpcig 1:3 (1:2)

/Kempe 32pen - Openda 1, 72, Forsberg 24/

Frajburg - Bohum 2:1 (1:1)

/Doan 26, Grifo 45+2 - Pasijensija 15/

Hofenhajm - Ajntraht Frankfurt 1:3 (1:3)

/Bajer 3 - Marmuš 11, Knauf 23, Skiri 45+3/

Union Berlin - Štutgart 0:3 (0:1)

/Girasi 16, Silas 81, Undav 88/

Volfzburg - Bajer Leverkuzen 1:2 (1:1)

/Lakroa 41 - Frimpong 13, Grimaldo 62/

Majnc - Bajern Minhen 1:3 (0:2)

/Kasi 43 - Koman 11, Kejn 17, Gorecka 59/

Nedelja

Keln - Borusija Menhengladbah 3:1 (1:0)

/Kajnc 9p, 77p, Valdšmit 90+1 - Elvedi 64/

17.30: (2,35) Hajdenhajm (3,50) Augzburg (3,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

KelnBorusija MenhengladbahLuka ValdšmitBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara