Ko to tamo peva na Vestfalenu... Ćabi Alonso kao Bata Stojković! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 19:51

Sad je gotov stvarno! Ne, nije, i dalje je neporažen...

Ako bismo na trenutak ukrali scenario Duška Kovačevića iz kultnog filma "Ko to tamo peva", finiš bundesligaškog derbija na Vestfalenu ovako bi otprilike izgledao:

"Sad je gotov stvarno", izgovorio bi Boro Stjepanović, nakon što je Niklas Filkrug posle lepe akcije Julijana Branta i Marcela Zabicera tukao 100 na sat - izmerili precizni statističari - i praktično uneo u gol Lukasa Hradeckog. Minut 81, prethodna konstatacija sasvim jasna, razumljiva, na mestu.

Izabrane vesti

A onda u 90+7 ponovo bi se oglasio čuveni glumac:

"Ovaj čovek je neuništiv".

U Deliblatskoj peščari Taško Načić puca iz dvocevke u grmlje dok Bata Stojković juri za zecom i pada kao pokošen - to je scena što prethodi Borovoj drugoj legendarnoj replici - dok pred Žutim zidom Josip Stanišić skače nebu pod oblake, 'kreše' loptu Florijana Virca upućenu iz kornera i diže 'mrtvaca iz kovčega'.

Ćabi Alonso ponovo je na nogama, osmeh na licu. Bajer Leverkuzen je živ. Bajer Leverkuzen je i dalje neporažen.

Nestvarno! Oni zaista deluju nepobedivo. I po ko zna koji put su to uradili ove sezone.

San, dakle, živi. Osvojiti Bundesligu bez poraza, osvojiti potom i DFB kup, kompeletirati sezonu za pamćenje trofejom Lige Evrope, odnosno tripletom. Sve i dalje miriše na jednu od najlepših fudbalskih priča u novijoj fudbalskoj istoriji...


Utakmica nije bila od prevelikog značaja ni za jedne ni za druge. Bajer je već šampion, relaksiran posle plasmana u polufinale LE; Dortmundu će Liga šampiona teško izmaći nakon što je izvesno da će Nemačka imati pet učesnika u eliti iduće sezone. Otuda se očekivala revija golova, daleko opuštenija atmosfera, a imali smo ozbiljan okršaj, na momente čak pregrub.

Borusija je rešila da prekine čudesnu seriju novog šampiona, ozbiljno dodala gas i bila nadomak trijumfa, međutim Leverkuzen se, kako smo već konstatovali, izvukao na čudesan način.

Doduše, pitanje je da li bi uopšte došao u situaciju da juri prednost rivala u finišu da Ćabi Alonso nije drastično promešao karte i po prvi put ove sezone rešio da igra bez centarfora?! I Viktor Bonifejs i Patrik Šik ostali su na klupi, baš kao i ponajbolji igrač ovog tima Florijan Virc.

Nije Bajer naročito krizirao, ali oštrica mu je definitivno nedostajala. Sa Jonasom Hofmanom kao 'lažnom devetkom' Borusija je prilično lako branila napade kroz sredinu. Opasnost je stizalo samo po bokovima, gde su dejstvovali Džeremi Frimpong i Nejtan Tela.

Tek pošto je primio gol, Ćabi se odlučio da ubaci obojicu klasičnih napadača, što je opet biolo nešto novo, jer Bonifejs i Šik nikada nisu igrali zajedno. Na kraju, ispalo je da su gosti do izjednačenja stigli na prilično bizaran način, bez krucijalnog učešća ove dvojice.

Lopta koju je iz slobodnog udaraca uputio Aleks Grimaldo u šestom minutu nadoknade, a koju je Kobel skinuo i odbio u korner, išla je pored gola?! A upravo posle tog kornera došao je taj centaršut Virca i skok vredan boda Josipa Stanišića...

Leverkuzen do kraja šampionata ima još mečeve kod kuće protiv Štutgarta i Augzburga, odnosno gostovanja Ajntrahtu iz Frankfurta i Bohumu. Prvi meč polufinala Lige Evrope na programu je 2. maja, revanš sedam dana kasnije, a finale DFB kupa protiv Kajzerslauterna 25. istog meseca.

BUNDESLIGA – 30. KOLO

Petak

Ajntraht Frankfurt - Augzburg 3:1 (0:1)

/Šaibi 55, Ekitike 61, Marmuš 90+5 - vargas 13/

Subota

Hajdenhajm - RB Lajpcig 1:2 (0:1)

/Dovedan 69 - Šeško 42, Openda 85/

Hofenhajm - Menhengladbah 4:3 (1:1)

/Veghorst 36, Premel 58, Kabak 66, Štah 90+1 - Hak 39, 78, 89/

Keln - Darmštat 0:2 (0:0)

/Klarer 57, Vilhemson 90+1/

Volfzburg - Bohum 1:0 (1:0)

/Vind 43/

Union Berlin - Bajern Minhen 1:5 (0:2)

/Vertesen 90+1 - Gorecka 29, Kejn 45+1, Miler 53, 66, Tel 61/

Nedelja

Verder - Štutgart 2:1 (2:0)

/Dukš 28pen, 49 - Undav 71/

Dortmund - Leverkuzen 1:1 (0:0)

/Filkrug 81 - Stanišić 90+7/

Frajburg - Majnc 1:1 (1:1)

/Gregorič 6 - Burkart 40/



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara