Mihailović u belom dresu (©Reuters)
Mihailović u belom dresu (©Reuters)

Kolorado obara klupski rekord zbog Đorđa Mihailovića

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.01.24. | 20:21

Američki fudbaler srpskih korena pred povratkom u MLS

Rešio je u januaru prošle godine Đorđe Mihailović da se oproba u Evropi, ali ta misija je pri kraju i završiće se bez uspeha.

Američki reprezentativac srpskog porekla je posle godinu dana provedenih u AZ Alkmaru na korak od povratka u MLS ligu. Kako je objavio Atletik, Kolorado Rapidsi čine sve da dovedu Mihailovića i zbog njega će oboriti klupski rekord u visini transfera.

Izabrane vesti

Ukoliko se sve strane dogovore, američki klub će za Mihailovića platiti obeštećenje od 3.000.000 dolara. I sve ide ka tome da se posao obavi, jer su Holanđani objavili da će Đorđe izostati sa treninga prvog tima jer čeka realizaciju transfera.

Veliki broj MLS klubova je zainteresovan za dovođenje veziste srpskog porekla, Atletik pominje Portland, Čikago, Sinsinati, LAFK i Njujork Red Bulse. Ali, Mihailović se načelno dogovorio sa Koloradom.

U januaru prošle godine Đorđe je iz Montreala prešao u AZ Alkmar u transferu vrednom 6.000.000 dolara, međutim u holandskom klubu se nije naigrao. Za godinu dana skupio je svega 16 nastupa na svim frontovima, a nijednom nije na terenu proveo svih 90 minuta. U statistiku je upisao jedan gol i jednu asistenciju.

Inače, Đorđe Mihailović je prošao omladinsku školu Čikago Fajera i u prvi tim ga je gurnuo Veljko Paunović kada je bio trener tog američkog kluba.

 



tagovi

MLSKolorado RapidsĐorđe MihailovićAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara