Feđa Dudić slavi gol Kragujevčana (©N. Kotlajić)
Feđa Dudić slavi gol Kragujevčana (©N. Kotlajić)

Kritika urodila plodom: Dudić zove navijače da nastave zajedno do ostvarenja sna

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.04.24. | 20:48

"Iz sedmice u sedmicu smo sve bliže"

Novi Pazar je savladan sa 3:1, plasman u prvo ikada polufinale nacionalnog Kupa obezbeđen, a fešta na Čika Dači završena. Ali, samo za danas. S obzirom na to kako Radnički 1923 igra u drugom delu sezone i zbog činjenice da bi u narednoj po prvi put u svojoj istoriji mogao da se nađe na međunarodnoj sceni, trebalo bi očekivati da tribine stadiona u srcu Šumadije budu odlično popunjene i za mečeve plej-ofa. O potencijalnom domaćinstvu Kragujevčana u polufinalu Kupa Srbije da ne govorimo...

Ovog četvrtka protiv tradicionalnog sportskog rivala iz Novog Pazara na Čika Daču je došlo oko 8.000 ljudi. Daleko više nego što ih je bilo prethodno, kada je Radnički bio domaćin Spartaku iz Subotice, što je pogodilo trenera Feđu Dudića. Reagovao je emotivno i uputio kritiku, koja je očigledno urodila plodom.

Izabrane vesti

Govorio je Dudić nakon utakmice o tome i zahvalio se svima koji su bili na stadionu i pomogli ekipi da u sjajnom ambijentu dođe do velike pobede.

"Ponosan sam na igrače, upravu, navijače. Kudio sam ih pre četiri dana, zaista sam bio ljut, ali sada sam ponosan što smo vratili publiku i to na radni dan u četiri sata. Hvala im, evo mislim da im je ovo najbolji poziv da dođu i sledeći put da uživaju. Mislim da imaju šta videti na Čika Dači, pa da nas bodre, ako Bog da, do sna. A to je izlazak u Evropu. Iz sedmice u sedmicu smo sve bliže, pa videćemo šta će nam to doneti", izjavio je Dudić.

Trener Kragujevčana se pre analize utakmice zahvalio kolegi Slavku Matiću na lepim rečima i uzvratio istom merom.

"Zahvalio bih se kolegi i istakao da je uneo novinu u srpski trenerski fudbal. Kada smo pripremali utakmicu videli smo promenu sistema, igranje sa dva napadača, uvlačenje krila unutra, na prekidu ostajanje sa tri, što jedino oni rade u celoj ligi. Čovek se zaista bavi fudbalom... Teško je pripremiti utakmicu kada imate Sumu i Ljajića koji ne igraju po šablonu nego onako kako oni misle da treba i kako mogu i osećaju. To su prekvalitetni igrači, pa ih je teško čuvati".

Osvrnuo se Dudić potom na svoju ekipu.

"Imali smo loš početak utakmice, iako smo pripremili taktički da Tomo (Dadić) ulazi unutra, da nam ne prave višak. Nismo uspeli u tome, prepao se malo što je više išao unutra. Hteli smo da Fajed iznese neku loptu pa da imamo višak u sredini, ali Novi Pazar je bolje ušao u utakmicu, nekih desetak minuta. Posle toga smo potpuno preuzeli inicijativu, odigrali vrhunsko poluvreme, vodili sa 2:0, imali još tri stopostotne prilike da rešimo pitanje pobednika. Dobro smo ušli u drugo poluvreme, stvorili dve dobre prilike, ali onda se umurtvila igra. Mi smo se malo spustili, Pazar je preuzeo posed. Onda smo imali Bevisov 'mrtvac' da odemo na 3:0 i rešimo utakmicu, a onda po ko zna koji put na Čika Dači: mi vodimo sa 2:0, igramo super, ali protivnik 'zabije' gol, odjednom dobije krila, a mi postajemo smušeni i povučemo se... Sve u svemu zasluženo smo pobedili, Pazar je dao gol ali to je sve što su imali od stopostotnih prilika. Jesu imali deo utakmice kada su bili dosta bolji, ali to je i normalno, sa ovim igračima koje imaju moraju biti bolji, međutim, uspeli smo da ih limitiramo trkom i dobrom defanzivom".

Tokom utakmice nekoliko igrača oba tima se žalilo na povrede i tražilo pomoć igrača. Što se tiče konkretno Kragujevčana, Dudić ističe da su njegovi igrači premoreni zbog jakog ritma.

"Jesu sigurno istrošeni igrači. Nama je ovo treća utakmica u 11 dana koju igramo u udarnom terminu kada je mnogo teže. Danas je još i korektno, ali protiv Napretka i Spartaka smo igrali u 14.30, to je enormna potrošnja energije, ali vidi se da su momci spremni i da mogu da izdrže. U četiri utakmice iz tri smo izašli kao pobednici i to protiv dobrih rivala. Sigurno će ova utakmica ostaviti traga, probaćemo da se osvežimo. Guramo na dva fronta, nemamo fond od 22 igrača, ali oni koji uđu daju svoj maksimum, oni koji igraju isto tako. Nećemo odustajati pa ćemo videti dokle će nas to odvesti", zaključio je strateg Radničkog 1923.

I Slavko Matić je imao šta da kaže o fizičkoj spremi svog tima. Samo što je trener Novog Pazara govorio drugačijim tonom.

"Čestitam pobedu Radničkom i želim im mnogo uspeha u nastavku prvenstva i kupa. Mi smo imali peh na početku utakmice sa povredom Omara (Fajeda), to nam je treći štoper ove sezone koji se povredio bili smo primorani da odmah pravimo rokada u timu i to se odrazilo, ali i bez toga je Radnički zaslužio da vodi 2:0 u prvom poluvremenu. Mislim da je prvo poluvreme pripalo Radničkom, drugo Pazaru. U drugom smo opet morali da kombinujemo, da prebacujemo i menjamo igrače... Ostaje žal, neverovatno je i tužno da su ovakvi igrači tako loše fizički pripremljeni. Nije uopšte važno ko je kriv, ne tražimo krivce, nego je jednostavno neverovatno da ne mogu u kontinuitetu od par dana da ponove dve kvalitetne utakmice kao što smo igrali protiv Partizana", razočaran je Matić.


tagovi

Feđa DudićSlavko MatićKup SrbijeRadnički KragujevacFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara