©Star Sport
©Star Sport

Proključao fudbalski vulkan u srcu Šumadije, Radnički je prvi put u polufinalu Kupa!

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.04.24. | 17:52

Sjajna partija ekipe Feđe Dudića protiv Novog Pazara u fantastičnom ambijentu na Čika Dači za plasman u polufinale Kupa Srbije - 3:1

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Da l’ će preko prvenstva, da l’ će preko Kupa Srbije, ali nekako hoće! Ovaj Radnički leti 200 na sat ka istorijskom plasmanu u Evropu. Feđa Dudić i izabranici su ovog proleća zapalili fudbalsku Šumadiju i po prvi put u istoriji će Radnički igrati u polufinalu Kupa Srbije.

Izabrane vesti

Do epohalnog palsmana, Kragujevčani su danas u južnoamerikom ambijentu stigli preko Novog Pazara koji je debelo nadigran na Čika Dači, savladan 3:1 i izgubio je poslednju šansu za toliko snajnu Evropu.

Dobar fudbal, sjajni rezultati i mangupski javni istupi Feđe Dudića su digli Kragujevac na noge pred gostovanje velikog rivala iz Novog Pazara. Zacrveneo se oronuli Čika Dača na prolećnom suncu, a 8.000 domaćih navijača je dalo pravi vetar u leđa domaćem timu da baci Pazarce pod krampone.

Visoko podignute linije i pritisak na zadnju branu odbrane rivala su ovog proleća zaštitni znak Dudićevog Radničkog. U ambijentu kakav je bio današnji se nije ni moglo očekivati ništa drugo nego da Radnički ostane veran svom fudbalu i napadne. Često sa petoricom ili šestoricom u završnici. Iako Pazarci nisu igrali neki bitni igrači, teško da bi se i u kompletnom sastavu bolje suprostavio ovakvom Radničkom.

Kragujevčani su kidisali od prvog minuta. Što na Adema Ljajića kao najveću pretnju, što na loptu i poslednju liniju Pazaraca. Nekoliko jakih duela je bilo dovoljno da se alfa i omega igre Pazaraca izbaci iz svog ritma i da Radnički zagospodari terenom Čika Dače. Brzonogi Bevis i Viždi su vrebali visoko na protivničkoj polovini, mladići Aleksić, Gluščević i Vidosavljević bez respekta preuzimali igru u svoje ruke, fanatstičmo se iz drugog plana ubacivao Mehmed Ćosić, a odrbanom aurtoritativno komendoavo iskusni Slobodan Ismović.

Imao je Ljajić na početku meča pokušaj iz slobodnjaka kao Bernardo Silva pre neko veče ali daleko neprecizniji. Imao je i nešto kansije dobar potez kada je „izmislio“ Islamovića pred golom domaćih ali je Opare zakasnio za dlaku na petercu. Sejduba Suma je umirao u bespotrebnim driblinzima, a veliki hendikep je bio i izlazak egipatskog štopera Fajeda u 15. minutu zbog povrede jer je odlično ušao u utakmicu. I to je bilo sve od Pazaraca danas.

Kako je meč odmicao, Šumadinci su rasli i punili oči euforične publike brzim i konkretnim fudbalom. Za ovo vredi platiti kartu. Ćosić je prvi zapretio, potom je Glušević na pas Aleksića izašao u šansu šut ali iskosa mladog krila nije imao dovoljnu jačinu da ugrozi Mirkovića. Međutim, počelo je sve više da zviždi oko gola Pazaraca. Bevis i Viždi su uništavali bokove gostiju i bilo je pitanje kada će štoperska linija da popusti. U nekoliko navrata je sjajno intervenisala ispred Vidosavljevića, Bevisa i ostalih ofanzivnih igrača Radničkog.

Publika se zapalila, Dudić je ključao kao vulkan pored klupe i domaći fudbaleri su uhvatili rivala u mašinu. Nakon pola sata igre je utakmica rezultatski odblokirana i tribine su eksplodirale.Gluščević je lansirao Bevisa u šansu, Francuz je ovoga puta bio neuhvatljiv za Pazarce i hladnokrvan u završnici.

Novi Pazar je bio u nokdaunu, a novi udarac je usledio par minuta kasnije. Opet se Mehmed Ćosić ubacio iz drugog plana, pogodio Islamovića u ruku i iznudio penal koji je Vidosavljević pretvorio u 2:0. Počela su skandiranja Feđi Dudiću, Kragujevčani su znali kome da se zahvale za rapsodiju koju gledaju.

Mogla je još koja lopta da završi u mreži Pazara do kraja poluvremena, ali je Mirković skinuo šut Vidosavljevića, dok je još jedan Ćosićev prodor posle prelepe akcije završen šutem preko gola. Pazarci su mogli da budu zadovoljni sa samo dva gola zaostatka na odmoru. A domaća publika još zadovoljnija onim što je Radnički pružio.

Nije Dudić hteo da kalkuliše i povlači se, Radnički je stisnuo i na početku drugog poluvremena. Nije dozvoljavao rivalu da diše. Fenomenalan šut Aleksića sa distance je odbranio Mirković, potom je zaustavio i Bevisa u sjajnoj šasni, da bi Francuz potom propustio jednu dobru priliku. Radnički je zaslužio više od dva razlike, a ubrzo je ostao na jednom. Ono pravilo o kazni i promašajima…

Kada je Dudić počeo da menja i da zatvara utakmicu, Pazarci su niotkuda stigli do gola nade. Rezervisti su oživeli goste pošto je Srećković pretvorio centaršut Šćepovića u gol. Pokušali su Pazarci stihijski na kraju, bilo je dosta nervoze, čarki, čak i udaraca…

Na kraju, tribine su još jednom proključale u osmom minutu nadoknade, kada je Ortiz postavio konačan rezultat na dodavanje Adžića, posle slabe reakcije Flora na dugu loptu.


KUP SRBIJE - ČETVRTFINALE

RADNIČKI 1923 – NOVI PAZAR 3:1 (2:0)

/Bevis 31, Vidosavljević 35 pen, Ortiz 90+8 - Srećković 72/

Kragujevac.

Stadion: Čika Dača

Gledalaca: 8.000

Sudija: Dejan Trifković (Beograd)

RADNIČKI (4-2-3-1): Mladenović – Ćosić, Šerbečić, Simović, Dadić – Ristić, Aleksić (69. Zorić) – Bevis (85. Vidović), Sali (69. Ortiz), Vidosavljević (76. Đurić) – Gluščević (85. Adžić).

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Mirković – Bojat, Fajed (18. Islamović), Azemović, Floro – Momčilović, Đoa (72. Knežević) – Karaklajić (46. Srećković), Suma, Ljajić – Opara (61. Obradović).


tagovi

Feđa DudićSlavko MatićKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara