Detalj ispred Old Traforda (©Reuters)
Detalj ispred Old Traforda (©Reuters)

Kupci očajni jer se Glejzerovi ne oglašavaju, da li će Junajted dobiti novog vlasnika pre otvaranja letnje pijace?

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 09:22

Više od dve nedelje prošlo je od dostavljanja unapređenih ponuda...

Prodaja Mančester Junajteda definitivno ne ide planiranim tokom. Posle kontroverzi zbog navodnih mahinacija porodice Glejzer kako bi privukla nove kupce, sada su isti ostavljeni na vetrometini.

Više od dve sedmice prošle su od roka za dostavljanje unapređenih ponuda, a od vlasnika Junajteda ili Rejn Grupe, koja vodi proces kupoprodaje, i dalje se ne oglašavaju. To je, prema pisanju ostrvske štampe, izazvalo zabrinutost kod dela potencijalnih kupaca, kod nekih i frustraciju zbog izostanka novih informacija od momenta predaje dopunjene dokumentacije.

Izabrane vesti

Razlog tome je vrlo jasan – kako vreme prolazi, sve je manji manevarski prostor za potencijalne nove vlasnike da se pripreme temeljno za letnji prelazni rok. Navodno, sadašnji vlasnici Junajteda trebalo bi da donesu odluku kasnije tokom sedmice.

Podsetimo, ser Džim Retklif je novu ponudu dostavio 23, a katarski šeik Džasim bin Hamad Al Tani 24. marta, pošto su obe strane dobile produženi rok za revidiranje papira. Ideja je prvobitno bila da se Glejzerovi ili Rejn Grupa jave za sedam dana od tog momenta, ali se to nije dogodilo. Ponude dva najozbiljnija kandidata su navodno u regiji od blizu šest milijardi evra, dok Glejzerovi traže čak milijardu više.

Šeik Džasim je već otkrio da je spreman da uloži ogroman novac u rekonstrukciju tima i isti bi bio dostupan Eriku Ten Hagu već na leto, dok se Retklif nije oglašavao.

U ovoj fazi nadmetanja svi zainteresovani kupci mogu da sklope “pakt“ sa drugim kandidatima ili čak nekom trećom stranom. Američki investicioni fond Eliot je dostavio ponudu za otkup manjinskog udela i ponudio je već ostalim kupcima da se udruže, kako bi se troškovi podelili.

Prema sadašnjim procenama stručnjaka, novom vlasniku biće potrebno od milijardu i po do dve i po milijarde evra za uređivanje Old Traforda ili izgradnju novog stadiona, kao i potpunu modernizaciju trening centar.

Glejzerovi još nisu odlučili da li će prodati klub ili ne, a ako ipak odluče da ostanu, teško da će naići na odobrenje navijača. Podsetimo, pokret koji je za odlazak Glejzerovih odavno traži promene u klupskom vrhu, imali su javne proteste, upade na stadion kada su napravili haos, a baner sa natpisom “Glejzerovi, odlazite“ stoji iznad ulaza u tunel na svakoj utakmici.



tagovi

Avram GlejzerDžoel GlejzerMančester JunajtedŠeik Džasim bin Hamad Al TaniDžim Retklif

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara