Utučeni Aleksandre Lakazet i saigrači (©AFP)
Utučeni Aleksandre Lakazet i saigrači (©AFP)

Lion mora jednom da probije led, Obamejan popravlja stvari u Lansu

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 13:55

Ren dočekuje fenjeraša, Marselj traži izlaz iz krize

Lion čeka na prvu pobedu ove sezone i još se nalazi na dnu Lige 1. Fenjeraš francuskog šampionata se muči. Na kontu ima samo četiri boda, a ako ne počne da beleži pozitivne rezultate i ne dođe na stabilan nivo, možda do kraja kalendarske godine neće izaći iz zone ispadanja. U nedelju popodne gostuju u Renu, kome takođe poslednjih sedmica ne ide (17.05).

Tim iz Bretanje dobro je raspoložen na evropskoj sceni i slavio je pred ovaj susret. U Ligi Evrope je izborio važnu pobedu nad Panatinaikosom i trenutno zauzima vodeću poziciju na tabeli Grupe F. Međutim, ako evropski kup donosi radost Renu, onda ono što se dešava na francuskoj sceni nije toliko zabavno. Trenutno su Nemanja Matić i drugovi tek u sredini tabele, što je neprihvatljiva pozicija za ambiciozni tim sa Roazon Parka.

Izabrane vesti

Dugoročno, Ren želi da teži ka pozicijama koje garantuju prolaz barem u Ligu konferencije sledeće godine. Međutim, ako nastavi sličan trend kao u protekla četiri prvenstvena kola, tokom kojih je prigrabio jedan bod, teško da će uspeti da ispuni takav cilj u narednim nedeljama.

"Upozoravam sve, ne samo svoje igrače. Nisam došao u Ren da igram za 10. mesto. Moramo da budemo kakvi smo bili protiv Panatinaikosa. Sve ovo moramo da shvatimo. I ne samo igrači, već ceo klub", rekao je uvek otvoreni trener Bruno Ženesio.

17.05: (1,85) Ren (3,60) Lion (4,30)

A, šta tek da kaže kormilar Olimpika Fabio Groso? Četiri remija, šest poraza, to je mizeran skor Liona. Verovatno ni najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da će se jedna od najuspešnijih ekipa u Francuskoj poslednjih nekoliko godina, ove sezone boriti za spas.

"Nemamo rezultate u ovom trenutku. Moramo da skupimo bodove da bismo napredovali na tabeli, bez obzira na naše protivnike. Samo želimo da postignemo gol. Ono što smo do sada pokazali nije dovoljno dobro", poručio je strateg Liona Groso.

20.45: (2,35) Lans (3,50) Marselj (3,20)

U večernjem terminu sukobiće se Lans i Marselj. Činjenica da su protagnosti pre vikenda bili direktne komšije i da su na osvojili isti broj poena nije baš iznenađujuća vest u kontekstu ambicija obe ekipe. Problem i za Lans i za Marselj je, međutim, činjenica da njihova trenutna pozicija na sredini tabele jednostavno ne odgovara dugoročnim ciljevima.

Učesnici evropskih takmičenja, pre nekoliko dana su nastupili različito. Dok domaći nisu uspeli da se izbore sa PSV-om u gostima, gosti su se snašli u Atini. Frank Ez, strateg Lansa, žalio se na sudiju posle meča u Ajndhovenu, ali mu to nije bilo od koristi. Sada je neophodno da pripremi ekipu pred međunarodnu pauzu.

"Primamo sve manje golova. A to znači da posle našeg teškog početka sezone situacija počinje da se popravlja. Idemo u pravom smeru", istakao je Ez.

Okoreli navijači OM-a bili su nezadovoljni pre nedelju dana što je njihov tim remizirao sa sa Lilom 0:0. A posebno je napadač Pjer-Emerik Obamejan doživeo neprijatne trenutke, jer je čuo beskompromisne zvižduke sa tribina. Uzgred, Marselj nije postigao gol protiv Lila.

"Razumem frustraciju navijača. Ali ja sam takođe onaj koji će podržati svog napadača. Uvek ću braniti svoje igrače, ne samo Obamejana. Navijači su ga izviždali kada je napustio teren, ali zapravo ceo tim, kao i ja, delimo i dobro i loše", rekao je strateg Marselja Đenaro Gatuzo.

------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------------

FRANCUSKA 1 - 12. KOLO

Petak

Monpelje - Nica 0:0

Subota

Rems – PSŽ 0:3 (0:1)

/Mbape 3, 59, 82/

Avr - Monako 0:0

Nedelja

15.00: (2,25) Klermon (3,45) Lorijan (3,45)

15.00: (1,50) Lil (4,20) Tuluz (6,75)

15.00: (2,95) Mec (3,40) Nant (2,55)

17.05: (1,85) Ren (3,60) Lion (4,30)

20.45: (2,35) Lans (3,50) Marselj (3,20)

Četvrtak 07.12.

Brest - Strazbur

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1LansMarseljOlimpik LionLionNemanja Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara