Kanselo (©Reuters)
Kanselo (©Reuters)

Ljubav prema klubu na delu: Kanselo se odrekao 2.000.000 evra da bi zaigrao za Barsu

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.24. | 12:49

I želi da ostane među Kataloncima i naredne sezone

Lako je pričati o ljubavi prema klubu, busati se u grudi, ljubiti dres pred navijačima. A, onda kada treba napraviti neko odricanje prema tom istom klubu, mnogima ta ljubav naprasno uvene.

Žoao Kanselo nije jedan od takvih. Portugalski bek, koji je došao letos u Barselonu na pozajmicu iz Mančester Sitija, pokazao je na delu kako valja nekad nešto žrtvovati da bi se ostvario dečački san.

Izabrane vesti

Nikada Kanselo nije krio da mu je želja odmalena bila da zaigra za Barsu. I kada je došao nadomak ostvarenja, morao je da napravi veliki gest dobre volje. Naime, kako piše danas Mundo Deportivo, Portugalcu je umalo letos propao prelazak u Barselonu, jer sa njegovom platom nije mogao da se uklopi u budžet kluba sa „Nou Kampa“, a da bi se ispoštovala pravila finansijskog fer-pleja.

I onda je Kanselo pokazao želju. Odrekao se 2.000.000 evra godišnje plate, da bi se uklopio u Barsin pazl. Da bi transfer mogao da se realizuje. Ubrzo je postao jedan od lidera u svlačionici katalonskog giganta, u kojoj sve vrvi od „dece“. I spreman je Portugalac na nova odricanja, samo da bi ostao u Barseloni.

Njegov agent Žorž Mendes već je počeo pregovore sa Mančester Sitijem o sudbini igrača. Plan je da Kanselo svakako ostane tamo gde je, samo je pitanje da li će Barselona imati novca da ga otkupi ili će se ponovo ići na opciju pozajmice. Ako Građani pristanu na to, jer žele i oni nešto da zarade, a Portugalac od januara prošle godine ide „na zajam“, najpre je bio u Bajernu, sada je u Barseloni.

Pojavila se informacija da i u Bajernu ponovo razmišljaju da zovu Siti zbog Kansela. Jedina opcija koja ne postoji je da se desni bek vrati u Mančester. Gvardiolina vrata su za njega zatvorena.


tagovi

Žoao KanseloBarselonaMančester Siti

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara