Nant ušao u finale Kupa Francuske (©Reuters)
Nant ušao u finale Kupa Francuske (©Reuters)

Ludnica u Nantu, Kanarinci u finalu posle 22 godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.22. | 23:49

Pao Monako posle penala...

Monako je vodio i bio na dobrom putu da prekine seriju loših rezultata. Nant uspeo da preokrene rezultat. Za 2:2 pogodio je Majron Boadu tek što je kročio na teren, da bi posle penal-ruleta Kanarinci ipak proslavili jedan od najvećih uspeha u 21. veku.

Nant je u finalu Kupa Francuske i tamo će se početkom maja protiv Nice boriti za svoj prvi trofej još od 2001. godine, kada su poslednji put postali šampioni. Takođe, ovo je klubu sa Božuara prvo finale nakon pune 22 godine.

Izabrane vesti

Otuda ne čudi veliko slavlje navijača koji su nedugo nakon poslednjeg sudijskog zvižduka bukvalno preplavili teren. Svi sa tribina sručili su se na igralište kako bi zajedno sa svojim mezimci proslavili trijumf.

Fudbaleri Nanta izvodili su jedanaesterce gotovo perfektno. Aleksander Nibel samo je u jednoj situaciji imao loptu na ruci, međutim i taj je šut bio dovoljno snažan, pa nije bilo realne opasnosti od promašaja, odnosno odbrane. Redom su za domaće pogađali Kolo Muani, Merlan, Mutusami i Simon. S druge strane podbacili baš oni najbolji. Ili da budemo konkretniji - najskuplji. U pitanju su bili prvi izvođač Visam Ben Jeder i mladi vezista Oreljan Čuameni, treći izvođač po redu za tim iz Kneževine.

Kada je u pitanju osnovnih 90 minuta imaće mnogo toga da kaže ili zameri svojim igračima Filip Kleman, ali pre svih iskusnom Đibrilu Sidibeu. Desni bek Monaka nespretno je reagovao u 21. minutu kada je sproveo loptu u svoju mrežu za 1:1, a nije se proslavio ni kod vodećeg pogotka Nanta.

Čileanac Giljermo Marijapan postigao je gol, no i on snosi ozbiljan deo krivice za to izjednačenje, pošto je autogolu prethodnio njegov kiks - predaja lopte u noge rivalu...

Nant će protiv Nice igrati za svoj četvrti Kup u istoriji. Poslednji je osvojio 2000. godine sa čuvenim igračima kakvi su bili golman Landro, Žile, Da Roča, Olembe, Karijer, Sibierski...

Eto šanse za novu generaciju da stane uz rame ovoj koja je odmah posle Kupa uzela i šampionsku titulu u Francuskoj.

KUP FRANCUSKE - POLUFINALE

Utorak

Nica - Versaj 2:0 (0:0)

/Gviri 48, Dolberg 73/

Sreda

Nant - Monako 4:2 penalima (2:2, 1:1)

/Sidibe 21ag, Mutusami 74 - Marijapan 12, Boadu 76/


tagovi

Kup Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara