Denis Man (© AFP)
Denis Man (© AFP)

Malo i on da se raduje: Bekali uzeo trofej posle pet godina

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.07.20. | 21:07

FSCB u finalu Kupa Rumunije savladao Sepsi

Predugo je trajao post najpoznatijeg rumunskog kluba. Pet godina ništa nije osvojio. Radovali su se Astra, Vitorul i Kluž (dvaput) u prvenstvu, Kluž, Voluntari, Krajova i Vitorul u kupu, da bi napokon i FCSB dočekao malo radosti. U finalu Kupa Rumuje za sezonu 2019/20 bivša Steaua je u Ploeštiju savladala Sepsi (1:0) i tako makar malo popravila raspoloženje gazdi Điđiju Bekaliju.

Kontroverzni bisnismen odavno nije imao priliku da navuče osmeh na lice dok gleda svoj tim. Obilčno ga igrači razljute, pa početna ljubav preraste u sukobe – poslednji primer je, recimo, spor sa srpskim štoperom Bogdanom Planićem – međutim, za razliku od nekih ranijih sezona ova će se na Nacionalnoj areni u Bukureštu pamtiti po peharu.

Izabrane vesti

U trofejnu salu uneo ga je Denis Man. Jedan od najtalentovanijih rumunskih fudbalera je prilično dosadnu utakmicu rešio posle pravog karambola u kaznenom prostoru Sepsija i tek u 65. minutu postigao, ispostaviće se, jedini gol na susretu.

Možda i oproštajni od FCSB-a, jer je baš danas objavljeno da se na dugačku listu evropskih klubova koji traže 21-godišnjeg napadača dopisala i Lokomtiva iz Moskva. S tim da su Rumuni ubeđeni da će na drugu stranu, iako ne navode koju.

Kako god, kad se zbroje kupovi osvojeni pod imenom Steaue i FCSB-a 24. kup Rumunije.


tagovi

SteauaFCSBDenis ManKup Rumunije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara