Braim Dijaz (AFP)
Braim Dijaz (AFP)

Marokov pokušaj da prisvoji Braima Dijaza i odvede ga u Katar

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.11.22. | 13:20

Čini se da Milanov ofanzivni vezista još ne želi da odustane od sna da zaigra za Španiju

Povredio se plejmejker Marselja Amin Arit pre dva dana, pokidao prednje ukrštene ligamente kolena u duelu protiv Monaka. Ozbiljan je to udarac za Marokance nedelju dana pre početke Svetskog prvenstva, ali nisu u fudbalskom savezu severno-afričke države imali vremena da tuguju, već su se ekspresno bacili na pronalaženje zamene. Lavovi Atlasa su se bacili na vrlo ambiciozan posao ubeđivanja Milanovog Braima Dijaza da pođe sa njima u Katar i odustane od sna da zaigra za Španiju.

Ima Dijaz kvalitet za Crvenu furiju, pokazao je to ovosezonskim mesijevskim potezima i prodorima u dresu Rosonera ove sezone, ali nedostaje mu konstantnosti. Marko pokušava da ga prisvoji na brzinu pet dana pre starta mundijala i to je okolnost koja koči odluku Dijaza. Strelac četiri pogotka u Seriji A ove sezone ne zatvara vrata Maroku, ali sa druge strane i dalje mašta o dresu Španije.

Izabrane vesti

Prošao je Dijaz većinu mlađih selekcija Španije (U17, U19, U21), a iako se može pronaći informacija da je već odigrao utakmicu za seniorski tim Španije, te izgubio pravo da nastupa za bilo koji drugi državni tim, stvarnost je nešto drugačija. Dijaz je odigrao prijateljski meč protiv Litvanije u kojem se Španija predstavila kao seniorska selekcija, a zapravo su igrali U21 fudbaleri zbog mnogobrojnih otkaza usled korona virusa. Reprezentaciju nije predvodio Luis Enrike, već trener omladinske selekcije Luis de la Fuente.

Interesovanje Maroka da ukrade Dijaza nije novina. Afričke korene vuče od oca Sufiela Abdelkadera i na konto toga su Lavovi Atlasa i 2018 godine pokušavali da ubede Dijaza da zaigra za njih na Mundijalu u Rusiji.



tagovi

Braim DijazKatar2022

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara