Foto: Reuters
Foto: Reuters

Marselju malo dva gola prednosti: Pembele probudio Bordo, Radonjiću poništen evrogol

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 22:43

Derbi 2. kola šampionata Francuske okončan bez pobednika (2:2)

Po poluvreme, odnosno po sedam minuta naleta inspiracije, bilo je dovoljno rivalima da postignu po dva gola iz isto toliko udaraca u okvir, te je susret na Velodromu između Marselja i Bordoa okončan remijem - 2:2.

Na krilima pobede protiv Monpeljea (3:2) u prvenstvenoj premijeri posle preokreta fudbaleri Marselja su motivisano i ofanzivno otvorili prvi susret na domaćem terenu u novoj sezoni. Inicijativa domaćina nije donela konkretne plodove sve do 34. minuta, a onda je Sampaolijeva četa furiozno, u samo sedam minuta uspela da stekne dva gola prednosti.

Izabrane vesti

Mrežu rivala načeo je tandem novajlija Žerson - Under: Brazilac je demonstrirao neverovatnu brzinu po levom boku i povratnim pasom spojio sa golom turskog ofanzivca. Fenomenalna akcija pokazala je u punom sjaju ofanzivni potencijal domaćina, a činjenicu da je rival u nokdaunu iskoristio je Paje u 41. minutu i nakon slaloma uputio neodbranjiv udarac sa ivice šesnaesterca. Pogodak francuskog napadača nadovezao se na dva gola u prethodnom kolu, ali i odlične igre u pripremnom periodu te je as Olimpika potvrdio da je vrhunskoj formi.

Na sedam minuta sjajne igre rivala istom merom (doduše nekoliko desetina sekundi brže), odgovorili su gosti početkom drugog dela igre, a povratak u život Bordoa režirao je rezervista Pembele, samo pet minuta nakon ulaska. Impresivan prodor po desnom boku defanzivac je ukrasio golom, a umanjenju prednosti domaćina kumovao je Peres kojeg je je lopta zakačila na putu do mreže i prevarila Mandandu. Mreža domaćina još se viorila posle udarca Pembelea, a već je viđen novi gol gostiju i to u režiji Odina nakon kornera.

Ispupštena prednost od dva gola uticala je da Sampaoli izvrši tri izmene i krene u potpunu ofanzivu. Priliku je dobio i Nemanja Radonjić, ubedljivo najraspoloženiji igrač na terenu u poslednjih 15 minuta koji je u završnici susreta uspeo i da zatrese mrežu silovitim udarcem pod prečku Kostilovog gola, ali je veoma atraktivan pogodak poništen zbog ofsajda.


FRANCUSKA 1 - 2. KOLO

Petak

Lorijan - Monako 1:0 (1:0)

/Mofi 31pen/

Subota

Lil - Nica 0:4 (0:3)

/Dolberg 1, 64, Budaui 5, Guiri 45+4pen/

PSŽ – Strazbur 4:2 (3:0)

/Ikardi 3, Ažurk 25 ag, Draksler 27, Sarabija 86 – Gameiro 53, Ažurk 64/

Nedelja

Anže – Lion 3:0 (1:0)

/Bufal 20, Marselo 53, Unahi 77/

Brest - Ren 1:1 (0:0)

Klermon - Troa 2:0 (0:0)

Nant - Mec 2:0 (1:0)

Rems - Monpelje 3:3 (2:3)

Lans - Sent Etjen 2:2 (1:1)

Marselj - Bordo 2:2 (2:0)

/Under 34, Paje 41 - Pembele 51, Odin 57/



tagovi

Nemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara