Matić debitovao u Ligi 1 i sa svojim Renom pokvario svečarsku atmosferu u Lansu

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 22:57

Pred više od 38.000 vatrenih pristalica Lansa i novim najskupljim pojačanjem u istoriji kluba sa Boler Delelija, Ren Nemanje Matića uspeo je da izvuče remi

Nespretna reakcija i skrivljen jedanaesterac Salis Abdul Sameda pokvarili su svečarsku atmosferu koja je čitave večeri vladala među navijačima Lansa, što zbog dolaska novog najskupljeg pojačanja u istoriji kluba Elija Vaia, plaćenog 35.000.000 evra Monpeljeu, što zbog iščekivanja igranja u Ligi šampiona nakon 20 godina. Ren je uspeo da golom iz jedanaesterca osvoji bod na gostovanju Lansu 1:1 (1:0) u utakmici drugog kola Lige 1. Na kraju tim Bruna Ženesijoa mogao je i do pobede u nadoknadi, da nije bilo dobro raspoloženog golmana Lansa Brisa Sambe.

Iščekuju nestprljivo navijači Lansa drugu polovinu septembra i prvi meč njihovih ljubimaca u grupnoj fazi Lige šampiona. Popularna "Krv i zlato" kako glasi nadimak ovog kluba nije igrala punih 20 godina u elitnom evropskom takmičenju i jasno je da su mečevi u prvenstvu Francuske za fanove Lansa samo predjelo pred ono glavno. Prava erupcija nastala je na stadionu Boler Deleli već u trećem minutu, kada je kolumbijski levi bek Dejver Mašado dočekao odbitak nakon kornera na samoj ivici šesnaesterca i razornim udarcem matirao veterana na golu Rena, sada već 38-godišnjeg Stiva Mandandu.

Izabrane vesti

Bio je Lans mnogo opasniji rival celo prvo poluvreme, a Florijan Sotoka je u više navrata bio nadomak da uvede Mandandu u ozbiljnije probleme. Uspeo je tim sa Roazon Parka da preživi kraj prvog dela igre sa samo jednim golom zaostatatka, što je bio prilično dobar rezultat imajući u vidu inicijativu Lansa. Nije početak drugog poluvremena ukazivao da će se odnos snaga na terenu značajnije promeniti. Tok duela otišao je u potpuno suprotnom pravcu kada je reprezentativac Gane Salis Abdul Samed sapleo napadača Rena Arno Kalimuenda. Siguran izvođač jedanaesterca bio je kapiten crveno-crnih Benžaman Burižo.

Bivši srpski reprezentativac Nemanja Matić dobio je priliku da debituje u dresu novog kluba u 62. minutu, kada je zamenio Baptista Santamariju. Plenio je sigurnošću Ubljanin od prvog kontakta s loptom. S njim na terenu Ren nije imao većih defanzivnih problema, i jasno je da će stasiti vezista biti vrhunsko pojačanje za Ženesijoov tim.

Imao je Ren priliku da pobedi u nadoknadi vremena, kada je Bris Samba odbranio dva pokušaja Kalimuenda unutar šesnaesterca.



tagovi

LansNemanja Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara