Asovi Slavije i Plzenja (©AFP/Shutterstock)
Asovi Slavije i Plzenja (©AFP/Shutterstock)

Meč godine, drugi deo: Nada ili kraj

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.06.20. | 11:01

Slavija dočekuje Plzenj, pobeda joj garantuje odbranu trona

Centralni meč plej-ofa za titulu u Češkoj igra se večeras na Eden areni (20.00). Vodeća Slavija je domaćin Plzenju, koji upravo progoni crveno-bele iz Vršovica. Četiri kola pre cilja, udaljenost između timova je šest bodova.

Pobeda Viktorije može da oživi nadu da titula nije daleko, trijumf Slavije će je "sahraniti" i odmah krunisati praški klub za vladara zemlje. Svi preduslovi za spektakl su tu...

Izabrane vesti

Dakle, postoje tri varijante, od kojih samo jedna pruža fudbalerima Plzenja pravu šansu u borbi za titulu. Prva opcija je - pobeda. Najtraženija, naravno. Odjednom bi razlika bila prepolovljena i relativno dostižna. Tri boda, a još tri runde do podvlačebnja crte. Slavija bi bila pod ogromnim pritiskom, a Viktorija sa jakom dozom samopouzdanja. Dakle, desila bi se euforija, makar privremena.

Druga opcija - remi. Ova varijanta je verovatno najmanje očekivana. Neodlučeni ishod, kojim je okončan nedavni meč ovih ekipa baš na Edenu, Slaviji još ne bi doneo lovorike, ali bi polako mogli da ih pripremaju na stadionu u Vršovicama. Za Viktoriju bod ne bi rešio apsolutno ništa. Momci Adrijana Gule ne mogu da igraju "na nulu" ni po koju cenu. Ako meč ipak bude išao ka remiju, ekipa iz grada poznatog po pivu moraće da krene na sve ili ništa.

Treća opcija - poraz. Plamen se gasi. Konačno. Čak i matematički. Ako Plzenj izgubi od Slavije sve je gotovo. Crveno-beli će slaviti, dok će deprimirani crveno-plavi tužno ući u autobus u pravcu zapadne Bohemije.

Eden arena (©Shutterstock)Eden arena (©Shutterstock)

Međutim, u taboru Viktorije još ne žele da čuju za poslednji pomenuti scenario. Ne razmišljaju na taj način. Koncentrišu se što je više moguće kako bi pružili performanse na gornjoj granici mogućnosti. Biće im potrebno.

"Fokusirani smo samo na Slaviju. Potpuno sam zaboravio s kim igramo posle", izjavio je trener Plzenja Adrijan Gula, odbacivši priče o narednom rivalu Pivara, Sparti, u tokom vikenda.

Kao da želi da poruči svom timu da je trenutno jedini zadatak meč sa Slavijom. Ne postoji sutra.

"Veoma se radujem. Ovi mečevi dva jaka kluba su zaista odlični. Pored toga, bar neki od navijača mogu da prisustvuju", istakao je slovački trener, dotakavši se odluke čeških vlasti koje su dozvolile da na utakmici bude maksimalno 4.000 ljudi, uz pridržavanje svih mera predostrožnosti.

Kormilaru Slavije Jindrihu Trpišovskom je drago što njegovi puleni mogu da odbrane tron u direktnom duelu sa najbližim konkurentom Viktorijom.

"Drago nam je što je sve ispalo ovako, što smo dobili takvu priliku da se radujemo u domaćoj utakmici. Ne želimo ništa da čekamo, jer znamo da će Plzenj definitivno biti na visini zadatka. Znamo da smo blizu, a sa druge strane imamo veliku prepreku pred sobom i odličnog protivnika sa odličnom formom", rekao je nekadašnji kormilar Libereca, koji od kraja 2017. predvodi crveno-bele.

Tradicija je na strani Slavije. Viktorija je poslednji put pobedila u Vršovicama u proleće 2014. godine, pre "kineske ere" Slavije. Od tada Plzenj je izgubio šest puta i jednom je odigrao nerešeno.

Sreda, osam sati uveče. Meč godine, drugi deo ... I onda? Nada ili kraj.

ČEŠKA 1, PLEJ-OF - 32. KOLO

Utorak

Sparta - Ostrava 3:2 (3:1)

/Potočni 8, Hložek 24, 26 - Kozak 33, Kuzmanović 63pen/

Sreda

17.30: (2,55) Jablonec (3,10) Liberec (2,75)

20.00: (2,05) Slavija (3,25) Plzenj (3,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Češka 1Slavija PragPlzenjViktorija Plzenj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara