Jusuf Fofana (Reuters)
Jusuf Fofana (Reuters)

Milan traga za zadnjim veznim, u prvi plan je iskočila zanimljiva opcija

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 16:18

I ne tako skupa

Iako se fudbaleri često odlučuju za fraze na pitanja o budućnosti i promeni sredine, Jusuf Fofana je prethodnog vikenda za nijansu iskočio iz šablona.

Monakov vezista je posle meča sa Mecom upitan o intereovanju Milana za njega i nije krio da mu godi.

Izabrane vesti

“Svi znaju za Milan i njegovu bogatu istoriju. Ogroman klub”, rekao je Fofana.

Njegove reči su odmah protumačene da bi rado prihvatio selidbu na San Siro sledećeg leta. Ali trenutno je samo u pitanju opipavanje pulsa i letnja fudbalska pijaca će tek da se rasplamsa.

Istina je da Milan traži zadnjeg veznog i da je francuski reprezentativac iz Monaka jedna od poželjnijih opcija. Rosoneri imaju perspektivan vezni red u kojem su Ismael Benaser kao iskusniji i Ruben Loftus Čik, Tidžani Rejnders, Junes Musa i Jasin Adli kao mlađi igrači. Tu je i Tomazo Pobega ali on ne deluje kao ozbiljnije rešenje čak ni u rotaciji. Još sveže i iskusnije krvi bi prijalo.

A Fofana je u najboljim godinama (25) i sa zavidnim iskustvom.

U Monaku igra već četiri godine otkako je kao veliki talenat došao iz Strazbura za 15.000.000 evra. Odmah se ustalio u startnoj postavi i postao nezmanjiv član prve postave Kneževa za koje je na 168 mečeva dao pet golova. Golgeterski učinak dovoljno govori o poziciji i stilu igre. Fofana je zadnji vezni kojem je pre svega uloga da razgrađuje protivničke napade i da organizuje igru. Monako u poslednje vreme igra sličan sistem kao Milan sa dva zadnja vezna pa ne bi imao problem da se uklopi u stil igre Rosonera.

Za te dve pozicije u Milanu su favoriti Ismael Benaser i Tidžani Rejnders dok Musa i Loftus Čik igraju nešto ofanzivnije. S obzirom na sve češće probleme Alžirca sa povredama, profil poput Fofane se čini neophodnim za Milan.

A olakšavajuća okolnost u celoj priči i je i cena. Na leto će francuski reprezentativac (17 mečeva za Galske petlove) ući u poslednju gosdinu ugovora. Monako je letos odbio 35.000.000 evra od Notngema, a sada može maksimalno da traži 30.000.000 evra. Pitanje da li će i toliko da dobije. Milan tu ima pregovarački kapacitet da obori cenu na 20.000.000 evra i bonuse što je u današnje vreme više nego prihvatljiv trošak. Ipak je reč o reprezentativcu Francuske koji će skoro sigurno biti ulesnik predstojećeg EP u Nemačkoj. I želeće da pre kontinentalnog šampionata reši situaciju oko klupske budućnosti.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Jusuf Fofana

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara