Ruben Loftus Čik i Daiči Kamada (©Reuters)
Ruben Loftus Čik i Daiči Kamada (©Reuters)

Milan započeo renoviranje veznog reda: Prioritet Loftus Čik, nudi se "besplatni" Japanac

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 17:58

Teška povreda Ismaela Benasera naterala je čelnike Rosonera da već krenu u jačanje sredine terena

Nedavna izjava Paola Maldinija da će vlasnici Milana ovog leta morati da investiraju u tim ukoliko žele da uhvate priključak za najboljim evropskim klubovima i postanu konkurentni na oba fronta izgleda je urodila plodom, pošto je sportski sektor milanskog kluba već skovao plan za renoviranje igračkog kadra koji će početi od veznog reda.

Italijanski mediji pišu da su Rosoneri već odredili prioritet za predstojeći prelazni rok kada je reč o jačanju veznog reda. U pitanju je Ruben Loftus Čik, fudbaler Čelsija, kojem ugovor ističe za godinu dana. Engleski vezista je ove sezone odigrao 30 utakmica, uglavnom u prvom delu sezone, ali je dolaskom Frenka Lamparda na klupu londonskog tima pao u drugi plan.

Izabrane vesti

Na Stamford Bridžu za sada nisu pokazali nameru da sa Rubenom nastave saradnju, pregovore o produžetku ugovora nisu započeli, a kako mu aktuelni ističe u julu 2024. godine, u Milanu žele da iskoriste priliku i dovedu ga po pristupačnoj ceni, iako se trenutno ne navodi koliko bi ona iznosila.

Kako bilo, Loftus Čik je otvoren za prelazak na San Siro i pregovori Milana sa njegovim zastupnicima teku odlično, navode italijanski mediji. Podsetimo, Rosoneri su nedavno saznali da zbog povrede kolena neće moći da računaju na Ismaela Benasera u uvodna tri meseca naredne sezone zbog čega im je od velike važnosti da reše problem na sredini terena.

Jedna od opcija čelnika Milana je Daiči Kamada. Japanac je već obavestio upravu Ajntrahta da će po isteku ugovora klub napustiti kao slobodan igrač. Posle još jedne odlične sezone, 26-godišnji ofanzivni vezista privukao je pažnju velikog broja klubova među kojima su navodno Napoli, Atletiko, Benfika i Dortmund, ali bi Kamada najradije u Milan. Svesni su toga i na San Siru, već su obavili razgovor sa njegovim predstavnicima, međutim, konačnu odluku još nisu doneli.

Kamada je ove sezone odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima, postigao 15 i namestio još šest golova.


tagovi

Ruben Loftus ČikDaiči KamadaLetnji prelazni rok 2023Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara