Mateo Gabija (Reuters)
Mateo Gabija (Reuters)

Milanu stiže jedino zimsko pojačanje

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.12.23. | 17:23

Viljareal dao zeleno svetlo

Prema najavama italijanskih medija, izgleda da je Milan već završio sa pojačanjima za januar iako zimski prelazni rok nije ni počeo.

Rosoneri su dogovorili povratak svog štopera Matea Gabije iz Viljareala koji se letos preselio sa San Sira na pozajmicu u Španiju. Zbog loše situacije sa povredama defanzivaca, Milan je bio prinuđen da interveniše na zimskoj pijaci ali nije hteo da troši novac i odlučio se za najjeftiniju varijantu.

Izabrane vesti

Gabija je dete Milana u čiji prvi tim je ušao kao 17-godišnjak. Prošao je kaljenje na pozajmici u Lukezeu i od 2019. je bio stalan član prvog tima za koji je tokom četiri sezone upisao 50 utakmica u svim takmičenjima ali nikada nije bio prvi izbor trenera. Zbog slabe minutaže je letos otišao na pozajmicu u Viljareal gde se nije proslavio i svima je bilo u interesu da se ta pozajmica okonča pola godine pre isteka.

Situacija sa štoperima u Milanu je alarmantna. Startni štoperski tandem Fikajo TomoriMalik Tšau je van stroja. Englez će pauzirati oko dva meseca, dok će Nemac nazad na teren tek sredinom februara u najboljem slučaju. Treći štoper Pjer Kalulu je takođe povređen i neće ga biti u timu do proleća, a povređen je i mladi Argentinac Peljegrini. Jedini zdravi su veteran Simon Kjer koji se nedavno oporavio od povrede i mladi Srbin Jan Karlo Simić koji je nedavno debitovao i dobio šansu baš zbog odsustva pomenutih. Pioli je u pojedinim momentima morao kao štopere da koristi Radeta Krunića i Tea Ernandeza pa je zato dolazak centralnog beka u januaru bio od velike važnosti.

Milanov primarni plan je bio da pozajmi Jakuba Kivijora iz Arsenala ali je engleski klub stavio veto na odlazak Poljaka i Milan se okrenuo Gabiji kao najrealnijem i najjeftinijem rešenju.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Mateo Gabija

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara