Julijan Arauho (©AFP)
Julijan Arauho (©AFP)

Najveći baksuzi prelaznog roka: Barsa ostaje bez igrača zbog 18 sekundi? Senegalac skočio na predsednika…

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.02.23. | 11:24

A Kipraninu propao transfer zbog smene direktora…

Naširoko ste već mogli da čitate o slučajevima Iska i Hakima Zijeha kojima su propali već dogovoreni transferi u Sevilju i Pari Sen Žermen, ali prelazni rok je, kao i uvek, doneo još mnogo nesrećnih priča o manje poznatim fudbalerima čije muke neće privući toliku pažnju.

O Zijehu sve znamo. I kad je otišao mejl iz Pariza za London i kad su Sveci zvali a da na Stamfordu niko ne digne slušalicu i kako je Čelsi vratio ugovore bez potpisa… Za Iska smo danas doznali da je njegov dolazak u Union pukao između ostalog i zato što su menadžeri tražili da dobije bonus za potpis ne samo sada, već na leto još jedan.

Izabrane vesti

Međutim, i drugi su proživljavali svoje muke, a iako će se tajne tek pojavljivati najveće baksuze januarskog prelaznog roka 2023. godine već naziremo. Pored Iska i Zijeha, tu je recimo i desni bek Hulijan Arauho, koga je čekao transfer iz snova, iz Los Anđeles Galaksija u Barselonu, trebalo je da odmeni Ektora Beljerina, novog igrača Sportinga, ali…

Nismo stigli da na vreme završimo transfer. Zbog kompjuterske greške kasnili smo 18 sekundi. Ne znam šta će Fifa da odluči”, rekao je Barsin direktor fudbala Mateu Alemani nakon što je klub poslao žalbu.

Barsa nije jedina koja je pala na istoj stvari. Kada je Rems prodao Andreu Gravijoa Torinu krenuo je u potragu za novim štoperom, našao ga je u Steliosu Andreu, ali 20-godišnji Kipranin iz Šarlroe je ostao u Belgiji, jer su papiri kasnili – 40 sekundi. Prekasno.

Čudan problem je imao i Gotije En, vezista Oksera koji prošle nedelje nije igrao protiv Monpeljea, jer je bio spakovan za Hertu. Sve je bilo dogovoreno, prošao je i lekarske preglede, ali istog dana je njegov nesuđeni klub u berlinskom derbiju izgubio od Uniona (0:2). Izbila je buna, Herta je smenila sportskog direktora Fredija Bobića, a njegov naslednik Benjamin Veber je stopirao transfer, jer je smatrao da En nije profil igrača koji će pomoći klubu. Doveo je Tolgu Džigerdžija.

En je bio samo jedan od osam transfera koje je Veber stopirao, bez angažmana tako su ostali i Filip, Amala, Vestergard, Gilavogi, Bongonda, Sise i Demirbaj.

Zbog jednog ili drugog razloga nije uspelo… Ima toga i sa naše strane”, nemoćno je slegao ramenima trener Sandro Švarc.

Iznerviran je početak februara dočekao i 28-godišnji Pate Sis iz Rajo Valjekana. Klub je prvo odbio 5.000.000 evra od Štutgarta, onda se poslednjeg dana prelaznog roka javio Olimpik iz Liona. Ali, predsednik Martin Presa je bio van kancelarija, kasnio je na pregovore, kad su na kraju i počeli satima je trajalo, ton je polako počeo da se podiže, Sise je shvatio da će opet ostati bez ugovora, osetio se izdanim.

Krenuo je da viče na predsednika, čak se priča da je i skočio da se fizički razračuna, ali je to obezbeđenje sprečilo. Kad je izlazio sreo je novinare i iz automobila dobacio.

Sebični su i misle samo o svojim interesima. Poneli su se neodgovorno i bez poštovanja prema meni”, rekao je Sise o rukovodiocima Raja, sa kojima će se još neko vreme gledati preko nišana.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara